elevii află cum e viața de student la caravana ulbs - asociațiile studențești pregătesc seri de film, programe educaționale si locuri de practică
Sursa: Facebook - SOLIDUS

În perioada 10-13 mai, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu în colaborare cu Asociația Studenților în Psihologie Sibiu organizează Caravana ULBS având ca scop prezentarea ofertelor educaționale ale facultăților din cadrul universității, cât și a vieții studențești din Sibiu.

În cadrul acestui proiect elevii liceelor din Sibiu, dar și studenții interesați de a continua studiile la ULBS vor avea ocazia să participe la workshop-uri alături de cadrele didactice unde se va discuta specificul fiecărei facultăți și specializările ei, să interacționeze cu studenții reprezentanți și voluntarii implicați activ în comunitatea studențească, să ia parte la activitățile organizate de către asociațiile studențești active la nivelul universității.

Pe data de 10 mai, începând cu ora 12:00, toate asociațiile studențești de la nivelul universității vor fi prezente în Piața Mare pentru a prezenta viitorilor studenți ULBS și nu numai, beneficiile

Andreea Coman, președintele Asociației Studenților în Psihologie Sibiu transmite că  în cadrul acestui eveniment, ASPS-ul fiind și organizator principal alături de universitate, va promova bunele practici și implicațiile valoroase pe care le poate avea voluntariatul asupra dezvoltării personale și profesionale.

elevii află cum e viața de student la caravana ulbs - asociațiile studențești pregătesc seri de film, programe educaționale si locuri de practică
Sursa: Facebook – ASPS Asociația Studenților în Psihologie Sibiu

„Vom dezbate alături de cei interesați de ce am ales și noi să fim voluntari în ASPS, să le povestim despre proiectele noastre și ce beneficii ne pot aduce, de la a cunoaște persoane noi care îți pot deveni prieteni apropiați la cunoștințele pe care le acumulezi pe măsură ce organizezi proiecte sau seri sociale unde te distrezi alături de colegii și prietenii tăi. Să nu uităm de aptitudinile pe care le dezvolți sau șlefuiești. Bagajul de beneficii este enorm și de neimaginat! Totodată, vom vorbi despre necesitatea reprezentării studențești și despre culegerea informațiilor cu privire la drepturile și obligațiile studentului. Și desigur, despre Teambuilding-uri, participarea la activități externe alături de studenți din toată țara și amintiri care-ți vor umple sufletul de bucurie”, spune Andreea Coman.

Din partea Facultății de Inginerie, Asociația Studențească Solidus, va prezenta oportunitățile de dezvoltare socială și profesională în contextul activității de voluntariat. La acest eveniment se va discuta despre proiectele din trecut, proiectele desfășurate în prezent și ceea ce își propune asociația să organizeze în viitor.

elevii află cum e viața de student la caravana ulbs - asociațiile studențești pregătesc seri de film, programe educaționale si locuri de practică
Sursa: Facebook – SOLIDUS

„O să povestim și ce experiențe am avut în diversele activități informale interne și externe, alături de studenți din alte orașe, o să le putem recomanda specializări și alte activități care pot apărea în parcursul studiilor la Facultatea de Inginerie și o să punem accent și pe partea de reprezentare studențească. Suntem siguri că oricine poate să-și găsească drumul spre succes sau pur și simplu un grup frumos de prieteni alături de noi” , spune Andrei Boncea, președintele SOLIDUS.

Printre proiectele pe care le organizează Asociația SOLIDUS se numără și proiectele de tip umanitar, cum ar fi campania de strângere de fonduri „Moșu-i Student” care a avut loc iarna trecută pentru strângerea de produse alimentare și fonduri pentru copiii din centrele de plasament sibiene. Așadar, dacă ești o persoană implicată în comunitate, Asociația SOLIDUS te așteaptă. Pe lângă evenimentele de tip caritabil, asociația își propune de demareze un proiect axat pe partea de inginerie, în care studenții vor învăța CAD, eCAD, electronică.


Pentru Facultatea de Medicină va fi prezentă Organizația Studenților în Medicină.

„Organizația Studenților în Medicină din Sibiu este o organizație studențească proaspăt înființată, care are ca scop dezvoltarea aptitudinilor și competențelor studenților în activitățile medicale, în vederea creșterii adaptării la progresul sistemelor de educație și sănătate. Ne-am propus să desfășurăm în mod regulat conferințe și workshop-uri gratuite, prin care să facilităm acomodarea viitorilor medici, cu utilizarea echipamentelor și procedurilor medicale de actualitate. Proiectele din cadrul organizației noastre se adresează tuturor membrilor comunității academice medicale din cadrul Facultății de Medicină a ULBS, fiind un bun prilej de implicare activă atât pentru studenți cât și pentru tinerii medici”, spune Vicențiu Vereș, președinte OSM.

Pentru Facultatea de Drept, vor fi prezente în data de 10 mai Asociația ELSA și Clubul Studenților la Drept, care vor prezenta elevilor activitățile desfășurate în cadrul asociațiilor. La Facultatea de Drept, Asociația ELSA promovează în mare parte latura didactică, organizând evenimente de tip conferință la care participă specialiști din lumea juridică, care dezbat diverse teme de interes. De asemenea, unul dintre evenimentele de interes  din cadrul acestei asociații sunt concursurile de procesele simulate la  care pot participa studenții, având ca obiectiv punerea în scenă a unui proces real. De asemenea, ELSA se ocupă și de găsirea locurilor de practică pentru studenții interesați, deci, dacă vrei să-ți îmbogățești cunoștințele juridice și să ai o viață activă de student Asociația ELSA este locul potrivit.

Tot în cadrul Facultății de Drept, Clubul Studenților la Drept este o oportunitate potrivită, dacă te-ai plictisit de monotonia mediului academic. Clubul Studenților la Drept este o asociație nou înființată, care promovează activitățile extracurriculare.

Astfel, în cadrul Clubului te poți bucura de evenimentele organizate aproape săptămânal în cadrul Facultății de Drept și nu numai, printre care putem enumera serile de film, activitățile sportive organizate la nivel de universitate. De asemenea, conferințele sunt printre activitățile îndrăgite de studenți, deoarece au ocazia de a afla informații de interes social. Spre exemplu, în data de 6 mai la ora 9:00, se va organiza o conferință cu tema „Război, Justiție și Credință”, ca îl va avea ca invitat pe Conf. univ. dr. Constantin Necula, autorul cărții „Despre Sensul Vieții”.

elevii află cum e viața de student la caravana ulbs - asociațiile studențești pregătesc seri de film, programe educaționale si locuri de practică
Sursa: Instagram -CSFD

„Clubul Studenților la Drept își propune să aducă în atenția elevilor viața de student din perspectiva unui colectiv care își propune să dezvolte studenții atât din perspectivă educațională, cât și personală. Ne propunem să prezentăm avantajele integrării într-un astfel de colectiv, prezentând, totodată, rubricile clubului, dar și activitățile ce vor avea loc zilele următoare. În data de 13 mai, Clubul Studenților va organiza evenimentul „Membru în CSFD pentru o zi”, unde elevii pot afla ce înseamnă să fii avocat/procuror/judecător rezolvând spețe , îmbrăcați în robe și ascultând tipuri de pledoarii”, spune Bianca Aron, coordonator

Așadar, dacă vrei să îmbini cu succes mediul universitar cu cel extracurricular, Clubul Studenților la Drept și Asociația ElSA Sibiu vă așteaptă în data de 10 mai în Piața Mare pentru a putea afla mai multe detalii despre activitățile desfășurate.

Ultima oră

Comentariul meu