fratele lui radu mazăre, dat în urmărire națională - este condamnat la trei ani de închisoare

Fratele lui Radu Mazăre, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul locuințelor sociale, a fost dat în urmărire națională, după ce polițiștii nu l-au găsit acasă.

Polițiștii constănțeni au încercat, marți, să pună în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani de închisoare, emis pe numele unui bărbat, de 50 de ani, condamnat pentru fals în declarații, informează Poliția Constanța.

Acesta nu a fost găsit acasă, fiind făcute verificări la reședințele și locurile în care bărbatul s-ar putea afla. Bărbatul a fost dat în urmărire națională. Alexandru Mazăre a fost condamnat pentru luare de mită, scrie Mediafax.

„Condamnă pe inculpatul Mazăre Alexandru (……) la pedeapsa de 3 ani închisoare și interzicerea drepturilor (…) pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei închisorii (…) și condamnarea inculpatului Mazăre Alexandru la pedeapsa de 5.000 lei amendă penală. În baza art. 33 lit. a raportat la art. 34 lit. d C.pen. anterior, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare și 5.000 lei amendă penală”, arăta decizia ÎCCJ.


De asemenea, instanța a decis confiscarea de la Alexandru Mazăre a sumei de 80.000 de euro în echivalent în lei, la cursul BNR de la data plății și a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile până la concurența sumei de 80.000 de euro.

În cazul fostului primar PSD al Constanței, Radu Mazăre, dar și a lui Avraham Morgenstern, judecătorii au decis încetarea procesului penal.

Dosarul în care a fost condamnat Alexandru Mazăre vizează Campusul de locuințe sociale Henri Coandă din Constanța.

Ultima oră

Comentariul meu