idei de activități și evenimente pentru copii

Copiii sunt plini de energie și vor să petreacă mult timp împreună cu părinții lor. Un punct forte al lor este creativitatea, ceea ce îți oferă șansa de a gândi cât mai multe activități. Te poți juca cu copiii chiar și în timpul săptămânii după muncă, dacă programul îți permite, dar mai ales în weekend.

Copilul va aprecia timpul petrecut cu tine pentru a purta conversații cu el, dar mai ales pentru a te juca. Printre activitățile plăcute și relaxante ar fi teatru copii. Evenimentele le vor capta atenția pe durata acelor ore, ceea ce îi va ajuta pe micuți să interacționeze cu publicul.

Alte evenimente la care îi poți aduce ar fi: spectacolul de balet, opera comică sau chiar la cinema, acolo unde se proiectează multe filme educative, dar și animații recent lansate. Din anumite filme copii pot învăța ce înseamnă vocația și cariera, cât de important este să îți păstrezi idealurile în ciuda dificultăților, dar și ce înseamnă durerea, generozitatea, prietenia și responsabilitatea.

Pe lângă evenimentele care presupun ieșirile în oraș, ai putea să încerci și activități în care nu este necesar să ieși din casă. Spre exemplu, poți juca pictatul cu degetele. Este o activitate în care te vei murdări, dar în același timp poți atrage amuzamentul copiilor. Este recomandat să găsești o vopsea comestibilă deoarece micuții își mai bagă degetele în gură, se scarpină pe față sau își duc mâinile la ochi.

O altă activitate distractivă pentru familie este să faci puzzle-uri. Copiii sunt din fire curioși și acceptă tot mai multe provocări. Realizarea unui puzzle îi ajută la dezvoltarea proceselor cognitive și motricității. Ideal ar fi să găsești un puzzle potrivit vârstei lor.


Totodată, îi poți ajuta pe copii să învețe cifrele și literele prin joacă. Există diverse materiale utile, precum cărțile dedicate copiilor sau abțibildurile cu litere și cu cifre. Ai putea să ai la îndemână și un caiet în care să lipești alături de copii literele sau să desenezi, iar apoi să adaugi poze cu animale sau obiecte care încep cu litera respectivă sau care ilustrează corect cifra pe care ați desenat-o sau lipit-o.

Jocurile sunt preferatele copiilor, iar unul util pentru dezvoltarea vocabularului lor și care poate fi amuzant este „Fazan”. Important este să ții cont de vârstă și nu îi soliciți mai mult decât poate să facă față. Ai putea, în schimb, să repeți unele cuvinte despre care știi că le-a învățat de curând.

Alte jocuri în care sunt incluse activitățile cu copii sunt „Mima” și „Vânătoarea de comori”. Cel din urmă se poate juca cu monede, nasturi sau orice alte obiecte de dimensiuni mici. Care sunt regulile? Trebuie să ascunzi într-o cameră nasturii în locurile mai greu accesibile și după invită copiii să le găsească. Stabilește un timp alocat jocului pentru ca mai apoi să le oferi micuților un pahar de plastic pentru a aduna nasturii, iar cel care găsește cei mai mulți va câștiga.

Sunt multe activități pe care le poți face împreună cu copiii tăi, așa că nu rata ocaziile!

Ultima oră

Comentariul meu

Publică