video dezvăluiri ale lui marcel bostan de la alternosfera la “podcastu’ lui pope” - “romania e o piață bună de promovare pentru artiștii din moldova”

Trupele din Republica Moldova caută să se promoveze în România, acesta fiind unul dintre motivele pentru care încearcă să facă muzică de calitate. Solistul trupei Alternosfera s-a îndreptat de la bun început spre piața muzicală din România, considerând că este deja o piață europeană.

Artistul moldovean Marcel Bostan vede Moldova și România ca același spațiu cultural pentru că cele două țări împărtășesc aceeași limbă, aceeași istorie și aceleași tradiții, doar că sunt despărțite de un râu și de două guverne: “Eu cred că în timp chestia asta se va rezolva. În general, ar fi bine să dispară tot ce înseamnă hotare, tindem toți spre o Europă comună, dar mai vedem”.

YouTube video

Solistul crede că situația în care se află Moldova în momentul de față este din cauza oamenilor care nu au un punct de vedere ferm în ceea ce privește dorința lor: “Noi singuri suntem de vină pentru că atâta timp cât nu există o poziție puternică în rândul oamenilor, atâta timp cât avem dorința de a fi bine cu toată lumea în jur și cât timp încercăm să ștergem tot ce înseamnă istorie și conexiuni, o să exite tot timpul o problemă. Nu poți să stai pe două scaune”, spune artistul moldovean.


Artiștii din Moldova speră să ajungă în România, unde piața este una mult mai mare, iar șansele de promovare în spațiul european cresc. Din acest motiv trupele și,nu numai, venite din Moldova au o motivație mult mai mare de a face muzică mai calitativă.

“Dacă faci muzică bună, inevitabil ajungi în România. Să nu uităm că artiștii din Republica Moldova au o motivație puternică să facă muzică de calitate pentru a ajunge să lucreze în România, unde este deja o piață europeană care are un viitor spre deosebire de piața din Moldova care este foarte mică”, spune Marcel Bostan, solistul trupei Alternosfera.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică