mediaș, 755 de ani de la prima atestare documentară - roman: ”orice aniversare este un veritabil motiv de bucurie”

Municipiul Mediaș sărbătorește vineri, 3 iunie 2022, 755 de la prima atestare documentară. Gheorghe Roman, edilul șef al orașului de pe malul Târnavei Mari a postat un mesaj cu ocazia zilei orașului.

”Orice aniversare este un veritabil motiv de bucurie, cu atât mai mult atunci când este vorba desre o întreagă comunicate. Încă o dată orașul nostru îmbracă haine de sărbătoare, de data această cu prilejul împlinirii frumoasei vârste de 755 de ani de la atestarea sa documentară din 3 iunie 1267.

Așadar, după o perioadă de pauză, cauzată de măsurile de protecție și prevenție din timpul pandemiei, este firesc să reluăm evenimentele dedicate celebrării acestei zile speciale pentru Mediaș, pentru locuitorii săi, dar și pentru cei care îndrăgesc acest minunat oraș. Mediașul a dovedit de-a lungul itmpului că este acel loc încărcat de istorie, de prietenie, de solidaritate, un veritabil oraș european remarcat întotdeauna prin specificul său propriu, deschis mereu celui care i-a trecut pragul și a încercat să-l descopere.


Suntem încântați că putem oferi în acest an, printr-un amplu eveniment organizat sub egida ”Mediaș – 755”, numeroase activități cultural-artistice dedicate întregului public medieșean, care se poate bucura de concerte și spectacole de o largă variietate, expoziții, lansări de carte, conferințe și multe alte surprize.

În închiere, doresc să transmit ”La mulți ani!” întregii comunități locale, dar și salutările noastre tuturor colaboratorilor, partenerilor și invitaților de pretutindeni, care au ales să se bucure alături de noi cu ocazia acestui moment aniversar deosebit pentru orașul Mediaș” este mesajul lui Gheorghe Roman, primarului municipiului Mediaș.

Ultima oră

Comentariul meu