trei copii din sibiu, pe podium la un campionat național - antrenor: „sunt marile speranțe ale atletismului”

Trei tineri atleți din Sibiu au participat, la finalul săptămânii trecute, la faza finală a Campionatului Național de Copii 1 și 2 în Craiova. Shanice, Ruxandra și David au reușit să facă performanță și să se claseze pe primele locuri la concursul național. 

Sute de atleți din toată țara au participat, în weekend, la Campionatul Național de Copii. Trei sibieni însă, legitimați la Clubul Sportiv Școlar „Șoimii Sibiu”, antrenați de profesorul Adrian Răzvan Drăgan, au reușit să urce pe podium și să vină acasă cu medalii. 

Shanice-Dzifa Akabah are doar 12 ani și deține în palmares patru titluri de campioană națională – toate câștigate anul acesta. Este o sportivă extrem de talentată, despre care antrenorul ei spune că este una dintre marile speranțe ale atletismului. „Akabah Shanice-Dzifa reușește să cucerească două medalii de aur în probele de 200 m cu timpul de 27 secunde și 30 sutimi și 300 m cu 44 secunde 08 sutimi, ajungând cu aceste performanțe la 4 titluri de campioană națională în 2022, fiind una din marile speranțe în viitor ale atletismului!”, spune antrenorul Adrian Drăgan. 


trei copii din sibiu, pe podium la un campionat național - antrenor: „sunt marile speranțe ale atletismului”
Shanice-Dzifa Akabah, pe locul I

CITEȘTE ȘI: Shanice, campioană națională la atletism – „Este un mare talent, e un cumul de calități”

Ruxandra Neacșu, în vârstă de 13 ani, a reușit, pentru prima dată în carieră, să ajungă pe podium la un concurs național cu o performanță excelentă. Sibianca a reușit să obțină la proba de 200 m garduri locul 2 cu timpul de 30 de secunde și 08 sutimi. „Tot ea s-a clasat și a 4-a în proba de 60 metri garduri în cadrul aceluiași concurs! Este la rândul ei un talent extraordinar, cred că va fi în curând pe primul loc”, spune antrenorul. 

trei copii din sibiu, pe podium la un campionat național - antrenor: „sunt marile speranțe ale atletismului”
Ruxandra Neacșu, pe locul II

Aflat la primul său concurs național de atletism, David Fliter, în vârstă de 13 ani, a reușit să se claseze pe locul 6 în proba de 200 metri garduri, fiind la mai puțin de o secundă de locul 3. De asemenea, s-a clasat pe locul 10 la proba de 200 de metri. „Este un băiat excepțional, care va deveni curând un recorman al României pe probele de garduri”, adaugă antrenorul. 

Ultima oră

Comentariul meu