bitcoin

Bitcoin a urcat marţi cu peste 5%, la 21.156,34 dolari pe unitate, potrivit datelor Coin Metrics, după ce o mulţime de informaţii negative au împins criptomoneda, în weekend, la sub 18.000 de dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins din decembrie 2020, transmite News.ro. Companiile care operează platforme online pentru criptomonede, inclusiv Coinbase şi BlockFi, concediază angajaţi.

Ether a crescut luni cu peste 3%, la 1.145,16 dolari pe unitate.

Flucturaţiile criptomonedelor au loc în urmă informaţiilor care indică o înăsprire a politicilor monetare ale băncilor centrale, pentru încetinirea inflaţiei.

Companiile care operează platforme online pentru criptomonede, inclusiv Coinbase şi BlockFi, concediază angajaţi. Creditorii în criptomonede, care promit utilizatorilor randamente ridicate pentru depozitele de monede digitale, au stârnit temeri de insolvenţă.

Unii investitori anticipează că criptomonedele ar putea scădea şi mai mult înainte de a vea loc o revenire semnificativă.

”Scăderea de weekend a Bitcoin a fost, pentru a spune simplu, nu suficient de profundă”, a spus Yuya Hasegawa, un analist de piaţă cripto la Bitbank.

”Mediul macro nu s-a schimbat cu adevărat faţă de reuniunea FOMC de săptămâna trecută: încă nu a existat un semn clar de încetinire a inflaţiei, iar Fed ar putea încă să ducă economia în recesiune prin creşterea prea agresivă a dobânzilor sau pur şi simplu prin eşecul în a controla inflaţia”, a mai spus  Hasegawa.

Marcus Sotiriou, analist la brokerul de active digitale GlobalBlock din Marea Britanie, a spus că bitcoin se confruntă cu rezistenţă la nivelul de 21.300 de dolari pe unitate. Dacă criptomoneda poate depăşi acest lucru, a spus el, ar putea atinge următoarea ţintă de 23.500 de dolari.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns