avertisment pentru șoferi - folosirea aerului condiționat poate crește consumul mașinii cu 1,5 litri/100 km

Aerul condiționat a devenit deja o necesitate atunci când folosești mașina, având în vedere temperaturile ridicate din timpul verii. Folosirea aerului condiționat vine cu beneficii, dar poate influența și consumul mașinii.

Reprezentanții magazinelor auto sunt de părere că factorii care influențează consumul în timpul folosirii aerului condiționat sunt puterea motorului, timpul de folosire și performanța mașinii.

Creșterea e mai mare la motoarele mici

„Folosirea aerului condiționat influențează consumul, dar este vorba, în primul rând de motorul mașinii. Dacă vorbim despre un motor puternic nu se simte mare diferență la consum din cauza aerului condiționat. Dacă motorul este mic influențează destul de mult consumul – se forțează compresorul și consumul este automat mai mare” spune un angajat al Bardi Auto Sibiu.

„Crește într-adevăr consumul, dar depinde de mașină, de cât consumă motorul și de cât de mult este folosit aerul condiționat. Dacă îl folosești foarte puțin este aproape insesizabil la consum. Creșterea consumului este influențată și de felul în care conduce fiecare”, spun angajații Focus Part Sibiu.

avertisment pentru șoferi - folosirea aerului condiționat poate crește consumul mașinii cu 1,5 litri/100 km

Consumul poate crește cu 1,5 litri / 100 km

„Se simte la consum o creștere de 1-1,5 litri/sută, mai ales la mașinile pe GPL sau pe benzină. În funcție de performanța mașinii consumul poate crește chiar cu mai mult de 1,5 litri la suta de km,” spun angajații  magazinului Unix Sibiu.

Angajații E-pneu Sibiu confirmă faptul că, în principiu, consumul mașinii crește în medie cu un litru la suta de kilometri în timpul folosirii aerului condiționat.

Ultima oră

Comentariul meu