dam aripi educatiei

Peste 44% dintre tinerii de 15 ani din România nu înțeleg textele citite. Din păcate, una dintre cauze este absența accesului la cărți și rechizite, conform celor mai recente statistici citate de World Vision România.

În același timp, în România nu există nicio bibliotecă în 4 din 10 școli de la sat, respectiv în 6 din 10 comune. Mai mult, cărțile de care dispun majoritatea școlilor de la sate sunt foarte vechi și uzate.

Shopping City Sibiu umple rafturile goale în perioada 30 august – 21 septembrie

Pentru a veni în sprijinul copiilor la început de an școlar, Shopping City Sibiu și World Vision România lansează Empty Classroom, campania de strângere de cărți și rechizite noi, aflată deja la a doua ediție. Toți cei care doresc să doneze cărți pentru copii (noi sau second-hand, dar în stare bună, pentru copiii din clasa 0 și până la liceu) sau rechizite (noi) sunt așteptați între 30 august și 21 septembrie în Shopping City Sibiu, într-un spațiu special amenajat.

Unde și când putem dona 

Campania se va derula în perioada 30 august – 21 septembrie și va avea loc în 9 din mall-urile NEPI Rockcastle din țară: Shopping City Sibiu, Mega Mall București, Shopping City Timișoara, Shopping City Piatra Neamț, Brăila Mall, Shopping City Târgu Mureș, Shopping City Satu Mare, Shopping City Târgu Jiu și City Park Mall Constanța.

Inițiativa are ca obiectiv să ajute peste 10.000 de copii și 500 de profesori în acest an. La prima ediție, anul trecut, proiectul a venit în sprijinul a 24 de școli din 18 județe, ajungând la un număr de 7.768 de copii beneficiari.

Proiectul Empty Classroom face parte dintr-un parteneriat mai amplu al NEPI Rockcastle și al asociației, care are drept obiectiv sprijinirea copiilor din comunitățile vulnerabile din București, Ilfov, Constanța, Ialomița, Satu-Mare, Piatra – Neamţ, Mureş, Sibiu, Brăila, Galaţi, Timiș, Dolj, Gorj și Cluj.

Mai multe informații despre campanie se regăsesc pe site-ul centrului comercial, https://shoppingcitysibiu.ro/

dam aripi educatiei 2

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu