alexandru pelici

Alexandru Pelici este noul antrenor al Naționalei U19 a României. Acesta are în palmares două promovări, cu Voința Sibiu și FC Hermannstadt.

Tehnicianul în vârstă de 48 de ani va conduce reprezentativa juniorilor născuți după 1 ianuarie 2004 în campania de calificare pentru Campionatul European 2023.

Alexandru Pelici a antrenat până de curând formația CS Mioveni, cu care a obținut promovarea în prima ligă. Potrivit FRF, Pelici și-a început cariera de antrenor în 2003, la Unirea Alba Iulia. El are în palmares încă două promovări, cu Voința Sibiu și Hermannstadt, cu cei din urmă disputând și o finală de Cupa României, în 2018, când echipa evolua în Liga 2.

„Este o onoare pentru mine să reprezint echipa națională a României în acest nou rol de selecționer Under 19. Este o provocare pentru mine, mai ales că urmează în scurt timp primele meciuri de calificare, dar mă voi folosi de toată experiența mea pentru a crea un grup unit alături de care să obținem rezultatele pe care ni le dorim”, a declarat selecționerul României U19, Alexandru Pelici.

Naționala U19 a României va evolua în această lună în grupa de calificare la EURO 2023 alături de Letonia, Lituania și Austria. La Turul de Elită se vor califica primele două clasate împreună cu echipa de pe locul 3 din cele 13 grupe cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două clasate.

La turneul final din Malta, din 2023, se vor califica doar șapte reprezentative plus țara gazdă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu