cum a reușit tânărul din sibiu să plece cu autospeciala poliției - a furat o cheie și a încercat toate mașinile

„Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs” – așa s-ar rezuma povestea furtului autospecialei de poliție de la Sibiu. Așa a descris chiar și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, toată întâmplarea. Tânărul a reușit să plece cu mașina poliției fiindcă a furat, mai întâi, cheile din camera unde a fost dus la audieri, la Biroul Rutier, după ce a fost prins beat în trafic, cu doar câteva ore înainte de acest incident. 

CITEȘTE ȘI: Ministrul Bode se amuză pe seama furtului mașinii de poliție de la Sibiu

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, se întreba, vineri după-amiază cum anume a putut fura un tânăr băut din Sibiu o autospecială de poliție. Acesta a precizat, într-o conferință de presă, că toate aceste detalii vor ieși la iveală în urma unei anchete pe care a demarat-o inspectorul general al Poliției Române. Sursele Ora de Sibiu au dezvăluit însă cum anume a reușit Darius, tânărul de 23 de ani, din Roșia, să fure mașina din curtea IPJ Sibiu.


CITEȘTE ȘI: Cine este tânărul care a furat mașina poliției 

Darius Nicolae Galea, la vârsta de doar 23 de ani, s-a jucat joi noapte de-a polițistul. Scenele, desprinse parcă din jocul GTA, au fost posibile fiindcă ar fi fost lăsat nesupravegheat, într-o încăpere din incinta sediului Biroului Rutier Sibiu, acolo unde se aflau mai multe chei auto pe un panou. Tânărul ajunsese în acea încăpere pentru a i se întocmi un dosar penal fiindcă, la miezul nopții, fusese prins băut în trafic la volanul unei mașini neînmatriculate. Sursele Ora de Sibiu spun că tânărul a furat o cheie de pe respectivul panou, fără a-l vedea cineva. După ce a fost lăsat să plece acasă, el a început să încerce la ce mașină se potrivește cheia. Și a găsit o mașină… o autospecială de poliție. Fără rețineri, s-a urcat la volan și a pornit pe străzile Sibiului. A oprit alți participanți la trafic și le-a cerut documentele la control. Așa au aflat oamenii legii de incident – datorită unui șofer care a sunat la 112 să anunțe că un bărbat îmbrăcat în civil, care pare băut, se află într-o autospecială.

VEZI AICI MAI MULTE DETALII DESPRE FURTUL MAȘINII

Tânărul a fost prins ulterior la Veștem. Oamenii legii care l-au găsit l-au predat polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu pentru a fi audiat.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică