suporter spaniol
sursa foto: Digisport

Pentru a asista la Cupa Mondială de Fotbal 2022, un suporter spaniol a vrut să ajungă în Qatar pe jos. După 10 luni și 5.000 km, acesta a fost arestat în Iran.

“Ministerul Afacerilor Externe ne-a confirmat că el este reţinut în Iran şi că starea lui de sănătate este bună”, a declarat Celia Cogedor, mama lui Santiago Sanchez Cogedor, joi seara, într-un interviu acordat postului spaniol Trece, citat de Digisport.

“Ambasadorul (Spaniei în Iran) face demersuri pentru a cere autorităţilor iraniene autorizaţia de a-l vizita”, a adăugat ea, fără a preciza locul în care se află fiul ei sau faptele ce i-ar putea fi reproşate de autorităţile iraniene. Contactat de AFP, Ministerul Afacerilor Externe spaniol a refuzat să comenteze.

Santiago Sanchez Cogedor a plecat de lângă Madrid la începutul anului

Santiago Sanchez Cogedor a plecat din oraşul Alcala de Henares, de lângă Madrid, la începutul lunii ianuarie, pentru a ajunge în Qatarului, unde Cupa Mondială de fotbal va începe pe 20 noiembrie. Familia sa nu mai avea nicio veste de la el de la începutul lui octombrie.

Într-o ultimă postare de pe 1 octombrie pe contul său de Instagram, unde îşi prezenta călătoria, el a spus că se află într-un sat din nordul Irakului şi că este pe cale să intre în Iran.

El le-a spus apoi părinţilor săi, într-un mesaj vocal difuzat de o televiziune, că se îndreaptă spre Teheran înainte de a ajunge în portul Bandar Abbas, de la strâmtoarea Ormuz, pentru a lua o ambarcaţiune cu destinaţia Qatar.

Iranul este scena unor demonstraţi declanşate după moartea tinerei Mahsa Amini. Această femeie iraniană kurdă, în vârstă de 22 de ani, a murit pe 16 septembrie după ce a fost arestată la Teheran de poliţia de moravuri pentru presupusa ignorare a legilor stricte din Republica Islamică privind purtarea hijab-ului. Teheranul acuză mai ales Statele Unite că se află în spatele acestor proteste.

În acest context, autorităţile iraniene au anunţat la sfârşitul lunii septembrie arestarea a nouă străini, în special din Polonia, Italia şi Franţa, în legătură, potrivit lor, cu mişcarea de protest.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu