sărbătorirea la sibiu a zilei naționale a republicii austria

În data de 3 noiembrie 2022 a fost organizată la Sibiu o recepție oficială oferită în prezența Excelenței  Sale, doamna Ambasador Adelheid Folie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a Republicii Austria,  la care gazdă a fost domnul Consul Onorific Andreas Huber. 

Excelența Sa, doamna Ambasador Adelheid Folie s-a adresat celor peste 250 de invitați prezenți,  menționând momentele importante din istoria recentă a Uniunii Europene, precum și importanța  continuării eforturilor de intensificare a colaborării dintre cele două tări, atât pe plan economic, cât și  în cel politic, cultural și social. 

Printre invitații de marcă ai evenimentului s-au numărat: Dl Mircea Dorin Crețu – Prefectul judetului  Sibiu, Dl Nicolae ALBU- Prefectul judetului Alba, Dna Astrid Cora Fodor- Primarul Municipiului Sibiu,  senatori și deputați, primari și reprezentanți ai instituțiilor de stat, Excelențele lor, monseniori și înalți  prelați – reprezentanți ai cultelor religioase, reprezentanții instituțiilor de învățământ și cultură,  reprezentanți ai mass-media și reprezentanți ai mediului de afaceri din Sibiu si din țară.  

În cuvântul său adresat invitaților prezenți la recepție, Dna Astrid Cora Fodor- Primarul Municipiului  Sibiu a reiterat puternicele legături dintre Austria si România, atât din perspectivă istorică, cât și prin  proiectele concrete derulate în prezent. Mediul de afaceri austriac de la Sibiu întărește și adâncește  relația dintre cei doi parteneri, deoarece aceștia contribuie la dezvoltarea orașului iar antreprenorii  austrieci au fost, de asemenea, implicați în viața culturală și sportivă a orașului. 

Printre invitații prezenți la eveniment, s-au numărat și consulii onorifici membrii ai Uniunii Consulilor  Onorifici din România- U.C.O.R., for al cărui președinte este încă de la înființarea din anul 2015,  domnul Consul Onorific Andreas Huber. Din partea Uniunii Consulilor Onorifici din România, au  participat: E.S. Dl Ambasador Ioan DONCA – Prim-vicepreședinte U.C.O.R și Consul Onorific al  Letoniei la Bucuresti, Dna Av. Dr. Elena BUSTEA – Consul Onorific al Republicii Ecuador la Bucuresti  și Secretar General al U.C.O.R, Dl Endre MOLNAR- Consul Onorific al Ungariei la Drobeta Turnu  Severin si membru in Consiliul Director, Dl Ion-Valeriu CIOLACU – Consul Onorific al Frantei la  Brasov și membru în Consiliul Director, Dna Elena LOTREAN – consul Onorific al Finlandei la Sibiu, Dl Daniel Joseph PLIER– Consul Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu și Dl Dumitru  MIHALESCUL – Consul Onorific al Republicii Coreea la Rădăuți, membrii în cadrul uniunii. 

De asemenea, oaspeți speciali au fost landler-ii austrieci din zonele Cristian, Apoldu de Sus și  Turnișor, prezenți la eveniment, pentru a celebra sărbătoarea națională a țării strămoșilor lor – Austria.  

Anul acesta se împlinesc 220 de ani de la nașterea poetului Nikolaus Lenau, cel mai de seamă poet  romantic din Austria, care s-a născut în anul 1802 în localitatea Csatád, Banatul de astăzi, localitate  care în anul 1926, în onoarea poetului, a primit numele de Lenauheim, fiind situată astăzi pe teritoriul  județului Timiș. În acest context, câțiva elevi din cadrul Colegiului National „Samuel von Brukenthal”  din Sibiu au adus un omagiu marelui poet și au prezentat un scurt moment liric. 

Ultima oră

Comentariul meu