amendă de 45.000 lei la casa frieda - spații murdare, frigidere ruginite și alimente fără dată de expirare

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat la începutul lunii noiembrie controale în mai multe restaurante din Sibiu. La unul dintre cele mai recunoscute și apreciate restaurante din centrul orașului s-au găsit mai multe nereguli.

Situat la intrarea pe pietonala Nicolae Bălcescu, restaurantul ”Casa Frieda” a primit o amendă de 45.000 lei deoarece echipa de control a apreciat că nu prezintă siguranță pentru clienți din mai multe puncte de vedere. În restaurant au fost descoperite spații murdare, neigienizate, cu depuneri de grăsime uscată și de praf, agregate frigorifice cu uși ruginite, murdare și depuneri de praf. De asemenea, în agregatele frigorifice din bucătărie au fost găsite preparate fără elemente de identificare și fără date de expirare.


Alte nereguli găsite de ANPC la Casa Frieda includ lipsa din meniu a informațiilor referitoare la substanțele care cauzează alergeni sau intoleranțe, lipsa CUI-ului afișat la vedere, lipsa autorizației de funcționare și a certificatului de clasificare, a orarului de funcționare, a tarifelor percepute, precum și lipsa mesajului pro-natură.

Am cerut părerea patronului restaurantului Frida în legătură cu sancțiunea primită, însă până în prezent nu am primit un răspuns.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Este putin fata de cat merita!!! Seara se puricesc pisicile pe masa, se odihnesc si urineaza cersetorii! Cea mai mare mizerie!!! Ar trebui anulata definitiv autorizatia de functionare! Focar de infectie!!!