bani de la pnrr pentru trasee cicloturistice – sibiul e pe locul șase în top, ”la pachet” cu brașov și covasna
FOTO arhivă

Consiliile județene din România au depus la Ministerul Dezvoltării proiecte pentru amenajarea a 6.556 de kilometri de trasee cicloturistice, finanțate prin PNRR. Sibiul colaborează cu Brașov și Covasna în realizarea unor trasee destinate cicliștilor ce se vor întinde pe suprafața celor trei județe.

Proiectul depus de reprezentanții Consiliului Județean din Brașov, în care este menționat și Consiliul Județean Sibiu, se află pe locul 6 în topul evaluării. Ministerul va finanța construcția traseelor care leagă localități din cel puțin trei județe și care facilitează turismul prietenos cu mediul și un stil de viață sănătos, relatează Mediafax.

bani de la pnrr pentru trasee cicloturistice – sibiul e pe locul șase în top, ”la pachet” cu brașov și covasna

Au fost depuse în total 10 cereri de finanțare, toate eligibile, pentru amenajarea a 6.556 km trasee cicloturistice, în valoare totală de 643.635.300 de euro. Bugetul total aferent acestei componente este de 197,5 milioane de euro pentru amenajarea a aproximativ 2.394 km de trasee.


Traseele cicloturistice vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale, susțin reprezentanții ministerului.

La cele 10 cereri de finanțare depuse se adaugă traseele cicloturistice construite pe digurile cursurilor de apă administrate de Administrația Națională „Apele Române”, pentru care sunt alocate alte 50 milioane de euro. La această categorie au fost depuse șapte proiecte, care urmează să fie evaluate și anunțate de Ministerul Dezvoltării.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică