petre daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ajuns marți, 17 ianuarie, la Sibiu, pentru a prezenta „Planul Național Strategic” publicului sibian interesat de accesarea de fondurilor de la Uniunea Euopeană.

În timp ce explica cea de-a doua partea a „Planului Național Strategic”, Ministrul Petre Daea a făcut o pauză pentru a-și arăta admirația pentru crescătorii de ovine din Mărginimea Sibiului, dar și din toată țara. „Vreau să salut crescătorii de ovine din județul Sibiu și din România, pe care îi prețuiesc foarte mult. Pentru că sunt aici la Sibiu nu pot să nu mă înclin în fața oierilor din această zonă și cei care ne-au purtat prin interpretările folclorice ale noastre și în același timp prin ceea ce au dat și ne-au făcut. Ne-au dat «o carte de vizită valoroasă» pe care să nu o pătăm în afara țării, să o păstrăm cu sfințenie și trebuie să conservăm și dezvoltăm aceste mijloace de sprijin pentru folosirea acestui plan”, spune Ministrul Agriculturii.

„Planul Strategic Național” include și suportul crescătorilor de ovine. „Este necesar să dăm sprijin crescătorilor de ovine pentru că nu te poți duce în vârful muntelui cu bastonul, cojocul și cu ursul lângă tine. Acolo trebuie să creăm stâne și avem acest proiect în care să îi oferim condiții crescătorului de animale. Avem posibilitatea să creăm aceste module cu panouri fotovoltaice în care să se simtă și el păzit, să trăiască în condiții omenești. Cel care se duce la munte este crescătorul de animale, pe care eu îl prețuiesc foarte mult”, mai spune Ministrul Agriculturii.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu