două avalanșe în munții făgăraș - cabana capra, distrusă din cauza zăpezii

Două avalanșe de mari dimensiuni s-au produs, sâmbătă seara, în munții Făgăraș. Cabana Capra a fost distrusă din cauza zăpezii. Mașinile aflate în parcarea imobilului au fost și ele avariate. 

O avalanșă de mari dimensiuni a lovit cabana Capra, dar și parcarea din fața cabanei. „Nu sunt victime, dar sunt pagube materiale, atât la cabană, precum și mai multe mașini avariate. Avalanșa a curs pe vâlcelele ce coboară dinspre Cota 2000 (Căldarea Berbecilor), în aceasta seară”, se arată pe pagina de Facebook Avalanșe în Carpați.

două avalanșe în munții făgăraș - cabana capra, distrusă din cauza zăpezii

De asemenea, la Bâlea Lac au fost observate urmele unei avalanșe mari în zona Șaua Doamnei (Curmătura Bâlii). Cel mai probabil, această avalanșă a curs de sub vârful Paltinul și a traversat zona șeii Doamnei.


În urma ninsorilor masive cu vânt din ultima perioada, riscul de avalanșă este mare în toata zona de gol alpin a munților Făgăraș. Ninsorile și viscolul continuă, astfel că este de așteptat să se producă mai multe avalanșe, declanșate spontan, chiar și în zona montană de sub 2.000 de metri, unele dintre acestea și de mari dimensiuni.

Sursa foto: Raluca Maria Romanov

Ultima oră

Comentariul meu

Publică