un bărbat a stat 38 de ani în închisoare nevinovat - ”sunt gata să merg înainte cu viața mea„
Sursă foto: Digi24

Un bărbat a petrecut 38 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o, a fost declarat nevinovat. Deși nu existau devezi împotriva lui, Maurice Hastings, care acum are 69 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru jaf, crimă și agresiune sexuală în 1983. 

Un judecător din Los Angeles l-a declarat oficial pe Hastings nevinovat și a eliminat arestarea și urmărirea penală împoriva lui din cazierul său penal, relatează Digi24.

„Acest lucru înseamnă mult pentru mine. Sunt recunoscător pentru decizia judecătorului și pentru scuze. Totul a fost minunat astăzi”, a spus Hastings în timpul unei conferințe de presă, după ce judecătorul a pronunțat hotărârea. „Sunt gata să merg înainte cu viața mea. Sunt un om fericit în acest moment,” a spus el.

Hastings, în vârstă de 69 de ani, a fost eliberat din închisoare în octombrie, după ce analiza ADN-ului de la atacul din 1983 a dus la identificarea unui alt suspect.


El a executat 38 de ani de închisoare, în baza unei sentințe de detenție pe viață pentru crimă, în ciuda faptului că martorii i-au susținut alibiul și nicio dovadă fizică nu l-a legat de locul faptei, potrivit unui comunicat de presă al Los Angeles Innocence Project, o organizație care luptă să-i exonereze pe deținuții condamnați pe nedrept.

ADN-ul găsit la locul crimei aparținea unui bărbat care a murit în 2020 în timp ce executa o pedeapsă pentru alte infracţiuni, de răpire şi viol.

Încă din 2000, Hastings ceruse testarea ADN pentru a-şi dovedi nevinovăţia, însă cererea i-a fost respinsă iniţial. În timpul audierii, procurorul adjunct Martha Carrillo i-a prezentat lui Hastings „scuze întârziate” în numele biroului procurorului din Los Angeles.

„Îmi pare foarte, foarte rău, pentru marea nedreptate pe care biroul meu și sistemul de justiție penală au comis-o asupra dumneavoastră. Sunt multe de învățat din asta. Suntem umiliți de această lecție și o vom lua în serios. Știu că nu este suficient să spui „îmi pare rău” pentru 38 de ani de închisoare și îmi dau seama de asta”, a spus ea.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică