politia
foto: arhivă

Un tânăr în vârstă de 23 de ani din județul Vâlcea s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii sibieni l-au prins la volanul unui autoturism radiat din circulație și având un permis de conducere eliberat de autorități străine, dar care nu era valabil în România. 

„La data de 10 martie a.c., în jurul orei 00,15, în municipiul Sibiu, pe Șoseaua Alba Iulia, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Vâlcea”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În urma verificărilor, polițiștii rutieri au constatat că șoferul deține un permis de conducere eliberat de autorități străine, însă nu deține permis de conducere internațional care să ateste dreptul său de a conduce autovehicule pe teritoriul României. De asemenea, din cercetările efectuate a rezultat faptul că autoturismul condus este radiat din circulație din cursul anului 2022.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor prevăzute de articolul 335 aliniatul 2, respectiv articolul 334 aliniatul 1 din Codul penal.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu