trei șoferi care au condus băuți pe drumurile din sibiu s-au ales cu dosar penal
foto: arhivă

În perioada Paștelui, acțiunile polițiștilor rutieri au vizat cu precădere prevenirea producerii de accidente rutiere și de blocaje în trafic, dar și prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Prin urmare, în ultimele zile au fost constatate 17 infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 25 de permise de conducere, 37 de certificate de înmatriculare au fost retrase și au fost aplicate 466 de sancțiuni contravenționale în valoare de 146.000 de lei.

Trei șoferi care s-au urcat băuți la volan au fost prinși de polițiștii sibieni și s-au ales cu dosar penal.

Unul dintre ei a fost depistat în 15 aprilie, în jurul orei 01:30, în municipiul Mediaș. „Polițiștii medieșeni au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Ioan Rațiu de către un localnic în vârstă de 43 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. La nivelul Poliției Municipiului Mediaș s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Tot în 15 aprilie, în jurul orei 20:00, în localitatea Dobârca, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului l-au testat alcoolscopic pe șoferul unui autoturism condus pe DJ 106G, rezultatul indicând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în vârstă de 46 de ani, din Jina, a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Poliției Orașului Miercurea Sibiului fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Două zile mai târziu, în 17 aprilie, în jurul orei 02:45, în orașul Tălmaciu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 7 de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, din județul Teleorman. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în cazul lui a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Ultima oră

Comentariul meu