update foto: accident cu două autocare la hula bradului - nouăzeci de copii implicați - s-a activat planul roșu de intervenție

Un accident rutier grav a avut loc, miercuri seara, pe DN1, în zona Hula Bradului. Două autocare școlare în care se aflau 86 de minori și 7 adulți au fost implicate în eveniment. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

VEZI AICI CUM S-A PRODUS ACCIDENTUL DE LA HULA BRADULUI

UPDATE 22:51

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 22:32. Bilanțul final arată că 86 de minori și 7 adulți au fost implicați în accident. „La spital au fost transportați 33 de minori și un adult cu traumatisme minore și diferite contuzii, toate persoanele fiind conștiente și cooperante”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu. Restul persoanelor au refuzat transportul la spital.

UPDATE 22:45

Autocarele circulau pe direcția Sibiu – Brașov. Elevii transportați sunt din județul Brașov și se întorceau dintr-o excursie. (DETALII AICI)

UPDATE ora 22:30

Autocarele sunt înmatriculate în județul Brașov și transportau elevi.

Intervenția este încă în desfășurare, persoanele fiind evaluate medical la fața locului. update foto: accident cu două autocare la hula bradului - nouăzeci de copii implicați - s-a activat planul roșu de intervenție

UPDATE ora 21:49

Până la acest moment au fost evaluate medical 65 de persoane, toate fiind conștiente și cooperante. Trei elevi sunt transportați la spital.

„Este vorba de două persoane în vârstă de 15 ani și una în vârstă de 17 ani. Acuză dureri cervicale, sunt conștienți și cooperanți. Aceștia vor fi transportați la CPU Luther”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Potrivit IGSU, în cele două autocare se aflau 90 de persoane. Dintre acestea 84 sunt elevi minori, patru profesori și doi șoferi.


UPDATE ora 21:37

Potrivit polițiștilor sibieni, este vorba despre o coliziune față-spate. Traficul rutier este blocat pe un sens de mers. Se circulă alternativ.

UPDATE ora 21:30

Serviciul de Ambulanță a trimis la fața locului toate echipajele disponibile la momentul anunțării accidentului. „Echipajele sosite la fața locului asistă la momentul acesta copii din cele două autocare. Se pare că în jur de 25-30 de copii vor fi transportați la spital”, spune Vasile Scridon, purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu.

YouTube video

UPDATE ora 21:20

„La fața locului sunt mobilizate următoarele forte: 2 ATPVM, 2 ASAS, 3 SMURD B, 1 SMURD C, C 2- SAJ, 4 B SAJ”, spune Andreea Stefan de la ISU Sibiu.

Toate persoanele sunt autoevacuate, iar 34 de persoane primesc îngrijiri medicale. Din fericire, nu sunt persoane încarcerate, nici persoane grav rănite.

Știrea inițială

ISU Sibiu intervine de urgență pe DN1 la Hula Bradului, la un accident rutier între două autocare.

„Din primele informații sunt implicate aproximativ 90 de persoane minore cu vârste cuprinse între 15-18 ani. La nivelul județului Sibiu s-a activat Planul Roșu de intervenție”, informează Andreea Stefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Revenim cu detalii, misiunea este în dinamică.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică