schimbare majoră în sibiu - locurile de parcare din cartiere se vor putea închiria - primăria pregătește un regulament

Primarul Astrid Fodor a anunțat, în ședința ordinară de vineri, că municipalitatea lucrează la un regulament amplu pentru reglementarea parcărilor din municipiul Sibiu. Acesta ar urma să intre în dezbatere publică în luna iunie. Locurile de parcare din interiorul cartierelor vor putea fi închiriate, astfel încât mașinile să nu mai fie lăsate de șoferi la întâmplare, pe domeniul public, și să încurce circulația. 

Consilierul local Raul Apostoiu (USR) este cel care a adus în discuție subiectul parcărilor din oraș, asta după ce Poliția Locală a prezentat, în raportul trimestrial, câte contravenții au fost aplicate conducătorilor auto care au parcat neregulamentar. Consilierul a dat exemplul unei străzi din oraș unde, din cauza șoferilor care parchează pe marginea carosabilului, se formează blocaje. Potrivit acestuia, lucrurile trebuie reglementate astfel încât sibienii care au curți, să își parcheze autoturismele personale înăuntru.  

„Fac referire la raportul de activitate prezentat de Poliția Locală Sibiu, prin care constatăm o creștere de 4% a numărului de contravenții la regimul rutier din Sibiu. (…) Este evident un trend crescător al abaterilor la regimul de circulație, care va continua și în acest an, care necesită măsuri urgente pentru reducerea acestui fenomen. Evident, nu sunt ușoare aceste măsuri. Dar, deoarece majoritatea contravențiilor vizează parcările și staționările neregulamentar, vă întreb, doamna primar, dacă aveți în lucru un regulament privind parcările aflate pe domeniul public în Sibiu și considerăm că acest regulament extins ar elibera din parcările stradale și chiar fluidiza traficul din Sibiu. Un exemplu de stradă care ar putea fi reglementată este strada Dimitrie Cantemir, care în prezent este foarte aglomerată și cu multe blocaje de trafic datorită noii variante din Câmpșor, unde prin aplicarea acestui regulament consider că s-ar putea elibera din parcări prin introducerea sau parcarea autoturismelor proprietate personală în curtea proprie și nu pe stradă”, a spus Raul Apostoiu, consilier local USR. 

Fodor: „Avem în lucru un regulament”

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a precizat că se lucrează la un regulament, a cărui formă finală urmează să fie pusă în dezbatere publică la începutul verii. Locurile de parcare din interiorul cartierelor orașului vor putea fi închiriate. 

„Avem în lucru un regulament, suntem în stadiu final cu el. Este un regulament care privește tot teritoriul Sibiului, nu orientat pe o anumită stradă și prevede implementarea etapizată. Mi-aș dori să intrăm în luna iunie cu el în dezbatere publică, mai trebuie clarificate niște aspecte. (…) E mai complicat fiindcă vom intra în cartiere cu închirierea spațiului. E un regulament care reglementează tot ce înseamnă parcare în municipiu”, a precizat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. 

Ultima oră

Comentariul meu