ludovic orban: ccr confirmă caracterul antidemocratic al modificărilor aduse codului de procedură penală și contestate de forța dreptei. somăm psd-pnl să înceteze să consolideze puterea serviciilor de informații!
Foto: Arhiva

Admiterea sesizării de neconstituționalitate, înaintată Curții Constituționale de deputații din Forța Dreptei în legătură cu modificările aduse Codului de Procedură Penală, confirmă devierea antidemocratică pe care coaliția PSD-PNL a încercat să o impună prin vot în Parlament, în ciuda protestelor partidelor de Opoziție.

Curtea Constituțională a confirmat aspectele contestate de reprezentanții Forța Dreptei referitoare la posibilitatea de a utiliza probe obținute din interceptări realizate pe mandate de siguranță națională în dosarele penale, fără a oferi garanțiile necesare și suficiente pentru asigurarea legalității administrării probelor, accesului liber la justiție și dreptului la un proces echitabil.

Forța Dreptei își reiterează hotărârea de a lupta pentru garantarea drepturilor și libertăților fundamentale, a independenței justiției și a statului de drept, dar și împotriva oricărui demers intruziv în actul de justiție din partea actorilor politici sau a serviciilor de informații.

Somăm coaliția PSD-PNL să renunțe la orice inițiativă menită să instituie mecanisme de control ale serviciilor de informații în actul de justiție, odată cu reintroducerea în Parlament a proiectului de lege referitor la Codul de procedură penală.

De asemenea, salutăm faptul că decizia Curții Constituționale a validat corectitudinea punctului de vedere al parlamentarilor Forța Dreptei în ceea ce privește definirea abuzului în serviciu, fără a stabili un prag valoric, spre deosebire de argumentele false ale parlamentarilor din coaliția PSD-PNL în încercarea lor de a dezincrimina parțial această faptă penală.

Ludovic Orban, Președinte Forța Dreptei

Ultima oră

Comentariul meu