robor bani

Zeci de mii de copii din România sunt în grija rudelor până la gradul IV, în timp ce părinții sunt plecați la muncă în străinătate. Pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiei este într-un stadiu avansat și urmează să ajungă pe masa Guvernului zilele următoare.

Bunicii care au grijă de nepoţi vor primii 480 de lei de stat. Anunţul a fost făcut de Ministerul Familiei, iar banii vor fi oferiţi doar bunicilor sau rudelor care se ocupă de creșterea copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, anunță observatornews.ro

Potrivit ministrului Firea, 69.000 de copii au părinții plecați la muncă în străinătate și se află în grija rudelor până la gradul IV. Dintre ei, 11.500 de copii români au ambii părinți plecați în căutarea unui trai mai bun în afara țării, iar aproape 7.800 de copii au părintele unic susținător al familiei peste hotare.

„Cei mai mulți au rămas în grija bunicilor sau a altor rude dar există și cazuri în care sunt îngrijiți de vecini sau apropiați. De anul trecut, părinții care merg la muncă în străinătate au obligația să anunțe la primărie în grija cui lasă copiii, înainte cu 40 de zile de plecare. Am propus modificarea Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, iar indemnizația lunară de sprijin va fi de 0,8 ISR (Indicatorul Social de Referință). Tot atât primesc persoanele sau familiile care au în plasament unul sau mai mulți copii, pentru fiecare copil, suplimentar alocației lunare de plasament”, spune Firea, pe pagina ei de Facebook.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu