ministrul educației despre greva din învățământ - „anul școlar ar putea fi prelungit”

Greva profesorilor a intrat în a doua săptămână. Cea mai mare presiune este pe elevi şi părinţi, pentru că nu ştiu ce se va întâmpla cu mediile la final de an şcolar. 

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a spus la Observator că anul şcolar ar putea fi prelungit, iar structura anului şcolar ar putea fi modificată, la nevoie.

”Încrierile la examenul de Bacalaureat încep de astăzi, însă vorbim despre o perioadă de înscriere: 29 mai – 7 iunie. Există timpul necesar pentru a se realiza aceste înscrieri, dar dacă va fi nevoie, o vom prelungi, însă deocamdată avem unităţi de învăţământ unde se poate realiza această înscriere, acolo unde se poate asigura resursa umană în acest sens. Pentru celellte unităţi de învăţământ, sperăm că protestul se va finaliza cât mai repede şi vom rămâne în peioada anunţată care se încheie pe 7 iunie.” a declarat ministrul Educației.

Ce se întamplă cu mediile?

Mediile trebuie încheiate, conform calendarului şcolar, până la finalul acestei săptămâni. Dacă situaţia o va impune, putem modifica structura anului şcolar pentru cei care sunt în clasa a XII-a sau clasa a XIII-a, în aşa fel încât să dăm impul necesar pentru închidere mediilor cât şi pentru înscrierea la examenul de Bacalaureat. Ministerul Educaţiei va lua toate măsurile astfel încât situaţia şcolară a tuturor elevilor să fie încheiată şi să se asigure participarea la examenele naţionale. Nu vom lăsa niciun elev fără situaţie neîcheiată şi fără posibilitatea de a da examenele care îi sunt necesare pentru a merge mai departe.”

Ultima oră

Comentariul meu