premieră la sibiu - siro solar, prima fabrică de panouri solare locală -  cumperi direct de la producător

Siro Solar by Dream Energy este singura companie din Sibiu care produce panouri solare, folosind tehnologie de ultimă generație. Hala de producție de pe strada Râului, nr. 30, a fost inaugurată marți, 27 iunie, prin prezentarea importanței unei fabrici de panouri solare la nivel local și demonstrații ale tehnologiei.

Panourile fotovoltaice Siro Solar, fabricate în Sibiu, reprezintă singura opțiune autohtonă pentru persoanele care optează pentru energia verde. La Dream Energy, se pune accent pe utilizarea materialelor de înaltă calitate și a unei tehnologii avansate pentru a oferi produse performante și fiabile. Evenimentul de inaugurare a fabricii a început prin prezentarea produselor, cât și prin demonstrații ale tehnologiei avansate utilizate în procesul de asamblare și controlul calității panourilor solare Siro Solar.

Cosmin Cârstoiu, Managing Partner al firmei sibiene, alături de alți cinci asociați sibieni au pus bazele primei fabrici de panouri fotovoltaice din Sibiu. Cu o capacitate de producție mare, compania se diferențiază de restul pieței prin puterea de a oferi panouri solare realizate în România și nu doar comercializate, așa cum se găsesc cele mai multe. Astfel, clienții pot discuta direct cu producătorul, o facilitate privind și garanția primită odată cu achiziționarea de panouri fotovoltaice.

premieră la sibiu - siro solar, prima fabrică de panouri solare locală -  cumperi direct de la producător

„Suntem o firmă înființată în 2022. Ne-am adunat mai mulți și ne-am hotărât să creăm o fabrică de panouri fotovoltaice. În general, pe piața din România tot ceea ce se întâmplă în materia energiei electrice este comerț, comerțul reprezintă 99% din ce înseamnă panouri fotovoltaice în România. Am identificat această nișă și am hotărât să venim în completare și să încercăm să creăm această capacitate de producție locală în așa fel încât vânzătorilor, comercianților și clienților din această zonă să le poată fi mai ușor să acceseze  modele de calitate care să fie produse în România”, a spus Cosmin Cârstoiu, Managing Partner al Siro Solar by Dream Energy.

La evenimentul de inaugurare a halei de producție de panouri solare de pe strada Râului a participat și Octavian Isăilă, preşedintele CCIA Sibiu, care şi-a arătat sprijinul pentru afacerile locale sibiene. „Vom fi aproape de afacerile locale, iar dacă putem să sprijinim astfel de iniţiative o vom face cu toată experienţa noastră acumulată până acum”, a spus Președintele Camerei din Comerț din Sibiu.

Linie tehnologică de ultimă generație

Asociații firmei au investit încă de la bun început într-o linie tehnologică de cea mai bună calitate, care poate fi modernizată în funcție de viitoarele tehnologii care vor apărea. Pe lângă aparatura de ultimă generație care contribuie la producerea de panouri fotovoltaice de cea mai bună calitate, Siro Solar oferă avantajul de a ajunge ușor la producător.

„Am achiziționat o linie tehnologică nou-nouță care are o mulțime de beneficii unul dintre ele fiind faptul că se poate adapta la orice noi tehnologii care vor apărea. Atunci când am pornit la drum cel mai important obiectiv pe care l-am stabilit a fost produsul de calitate. Nu a fost un drum ușor, a fost un drum chiar mai greu decât mi-am imaginat. Un mare avantaj pe care îl avem este că suntem locali și că suntem identificabili. Este foarte important pentru noi ca un cumpărător să poată oricând să apeleze la producător, fie vorba și de garanție care este extrem de importantă”, adaugă Cosmin Cârstoiu.

Perspective de viitor

Panouri fotovoltaice de ultimă generație Siro Solar oferă o eficiență ridicată și performanță superioară. Cei care apelează la brand-ul local de panouri solare pot opta pentru o garanție de 15 ani pe materiale și o garanție de 25 de ani pe puterea de 85%.

„Ca planuri de viitor avem două inițiative importante. Vom începe producția pe o nouă tehnologie, ușor superioară  a celor utilizate de comercianții din domeniu. Vom produce panouri fotovoltaice TOPCon care sunt recunoscute ca având o eficiență foarte mare în comparație cu tehnologia existentă, eficiența va fi de aproximativ 24%. De asemenea, pentru că ne dorim să fim inovatori în domeniu, avem în plan să aducem și alte tehnologii de foarte înaltă calitate”, a adăugat Cosmin Cârstoiu.

Pentru a afla mai multe despre produsele și serviciile Siro Solar, cei interesați pot accesa website-ul unde se găsesc informații detaliate despre singurele panouri solare produse în Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică