foto artmania piata huet vikingi mare

Pentru prima dată la Sibiu, sute de spectatori veniţi la ARTmania au avut parte vineri, în deschiderea festivalului, de o ceremonie tradiţională novegiană în care a fost invocat Thor, zeul tunetului, un celebru personaj cunoscut de români din serialul Vikingii de pe Netflix.

Chiar lângă catedrala nemţilor, novegienii de la Folket Bortafor Nordavinden au oferit un show unic, în care muzica folk s-a îmbinat cu mitologia. Numele trupei se traduce în limba română ca “Poporul de Dincolo de Nordavind”.

În onoarea zeilor nordici, publicul s-a alăturat ritualului Blot. Practic, fiecare spectator a rostit o incantaţie către un totem aflat în mijlocul unui cerc trasat cu o sfoară. Vikingii invitaţi la Sibiu de organizatorii ARTmania şi-au chemat în ajutor zeii, ca festivalul să fie un bun prilej de prietenie, comuniune, pace şi prietenie.

  • foto artmania piata huet vikingi01 mare large
  • foto artmania piata huet vikingi02 mare large
  • foto artmania piata huet vikingi03 mare large
  • foto artmania piata huet vikingi mare large

În bătăi de tobe vikinge, ARTmania a început în Piaţa Huet, după care a continuat în Piaţa Mare, până la miezul nopţii. Vedeta primei seri a fost trupa Emperor, venită pentru prima dată în România.

Câteva mii de rockeri veniţi din ţară şi străinătate au fost prezenţi la concertul Emperor. ARTmania continuă sâmbătă şi duminică în Piaţa Mare. Sâmbătă vor concerta: Vulture Industries, de la ora 19.00, Tesseract, de la 20.30, Porcupine Tree, de la 22.00, iar pe Voice of Odin Stage – Koi Koi, de la ora 19.55. Seara de duminică începe în Piaţa Mare cu Port Noir (19.00) şi continuă cu Haken (20.30) şi Wardruna (22.10), iar pe Voice of Odin Stage urcă Roadkillsoda şi Sirenia.

ARTmania este festivalul care pune Sibiul pe harta rock de 16 ani. Biletul pentru o zi la ARTmania costă 243 de lei. Abonamentul pentru sâmbătă şi duminică costă 370 de lei, potrivit iabilet.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu