dezastru în libia. peste 2.000 de morți în urma unor inundații uriașe (video)
foto Skynews

Autoritățile libiene vorbesc despre cel puțin 2.000 de decese și de mii de persoane dispărute în urma inundațiilor devastatoare din Libia.

Furtuna Daniel a ajuns în Libia duminică, determinând autoritățile să declare stare de urgență. Jalel Harchaoui, un specialist din Libia, a declarat pentru BBC că numărul deceselor poate ajunge la „câteva mii” de oameni. Autoritățile locale susțin că deja numărul persoanelor decedate a trecut de 2.000, anunță Mediafax.

Șapte angajați ai armatei libiene au dispărut în timp ce încercau să salveze sinistrați.Școlile și magazinele din numeroase zone au fost obligate să se închidă, iar militarii merg din casă în casă pentru a căuta victime.

Orașele de est din Benghazi, Sousse, Derna și Al-Marj au fost cele mai afectate de inundații. Pe lângă numărul de decese în creștere, Crucea Roșie Libiană a spus că au fost distruse cel puțin 150 de case. Patru porturi petroliere au fost închise.

De asemenea, există informații neconfirmate de autorități potrivit cărora două baraje din Derna s-au prăbușit inundând o zonă în care locuiesc aproximativ 100.000 de oameni. Aceeași furtuna a lovit Grecia, Turcia și Bulgaria, provocând inundații și pagube importante.

YouTube video

Derna, Libia, devastată de inundații

Infundațiile din Libia au provocat o tragedie fără precedent. Orașul Derna, din estul țării, a fost cel mai afectat, cu peste 1.000 de morți și mii de dispăruți.

Furtuna Daniel, care a lovit Libia duminică, 10 septembrie, a provocat inundații puternice și alunecări de teren în mai multe zone ale țării. În Derna, inundațiile au fost deosebit de devastatoare, distrugând sute de clădiri și infrastructură.

Numărul morților și dispăruților este în continuă creștere, iar autorităților le este greu să facă față situației. În Derna, echipele de intervenție încă lucrează pentru a recupera cadavrele și pentru a găsi supraviețuitori.

Această tragedie este o reamintire a faptului că inundațiile pot fi un dezastru natural devastator. Este important să fim pregătiți pentru astfel de evenimente și să luăm măsuri pentru a ne proteja viețile și proprietățile.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu