șelimbăr face memoriu împotriva arbitrilor de la slatina. cornel stănilă: ”nu ne-au dat două penalty-uri”
După cinci victorii consecutive în Liga 2, echipa lui Claudiu Niculescu a pierdut primele puncte, 0-0 la Slatina, cu CSM, în etapa a șasea. ”Călăreții roșii” au rămas în lideri în Liga 2, iar Cornel Stănilă acuză două penalty-uri neacordate de către centralul Eduard Ioniță (Tulcea) la Monea și Hernando.
”Ne așteptam să apară și astfel de arbitraje, dar nu îmi imaginam în 2023 o astfel de manieră. La Slatina am avut două penalty-uri, dar nu ni s-a dat niciunul. În prima repriză, faultul asupra lui Monea, din minutul 21, a fost în interiorul careului, se vede clar pe înregistrare, nu există niciun dubiu. Arbitrul a indicat din primul moment punctul cu var, apoi a scos faultul în afara careului, a dat lovitură liberă de pe 16 metri, la indicațiile arbitrului asistent. Întrebat, la final, de ce a luat această decizie, în loc să acorde penalty, centralul s-a încurcat în explicații. Mai întâi a zis că faultul a fost fix pe linie, apoi că faultul a fost în afara careului, deși se afla foarte bine plasat, la 10 metri de fază. Apoi, pe la jumătatea reprizei secunde, portarul Dincă l-a lovit pe Rodri Hernando cu pumnii în cap, dar nici de data asta nu s-a dat nimic. Antrenorii l-au oprit pe jucătorul nostru să mai protesteze pentru că avea un cartonaș galben din finalul primei reprize”, a declarat Stănilă pentru siteul Liga2.ro.
șelimbăr face memoriu împotriva arbitrilor de la slatina. cornel stănilă: ”nu ne-au dat două penalty-uri”
Foto: Newsflux

”Întreaga brigadă, coordonată de arbitrul de rezervă!”

Cornel Stănilă nu se oprește aici și anunță că CSC 1599 Șelimbăr va depune memoriu la comisiile federale.  ”Așa ceva nu am văzut până acum! Practic, întreaga brigadă a fost pe toată durata partidei coordonată de pe margine de arbitrul de rezervă, mi-au spus cei de pe margine că tot timpul le dădea indicații, ce decizii să ia, prin cască. Vom sesiza CCA cu privire la maniera de arbitraj și sunt convins că observatorul de arbitri al meciului și-a notat în raport aceste derapaje grave ale brigăzii de arbitri. În prima repriză, gazdele au transmis meciul pe rețelele de socializare, avem filmarea, am făcut stop-cadru cu momentul faultului făcut în careu asupra lui Monea, a fost penalty clar, infracțiunea s-a produs la jumătate de metru în interiorul careului. Apoi, la pauză, când le-am spus oficialilor gazdelor că se vede clar pe filmare că trebuia dat 11 metri, pur și simplu au întrerupt transmisia live a meciului și nu au mai dat și repriza a doua, ștergând și prima repriză”, a mai afirmat Stănilă pentru Liga2.ro.


Meciul desfășurat sâmbătă la Slatina, pe stadionul 1 Mai, a fost arbitrată de la centru de Eduard Ioniță (Tulcea), iar de la cele două tușe de arbitrii asistenți Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa – Prahova) și Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti), iar arbitru de rezervă a fost Ionuț Cătălin Ilie (Bucureşti). Observator de arbitri a fost Iulian Spătaru (Timişoara), iar delegat de joc a fost Cristian Petrean (Hunedoara).

șelimbăr face memoriu împotriva arbitrilor de la slatina. cornel stănilă: ”nu ne-au dat două penalty-uri”
Foto: Newsflux

Ultima oră

Comentariul meu

Publică