amenzi usturătoare pentru cei care pângăresc drapelul româniei

Nicolae Ciucă, fost premier și actual președinte al Senatului, propune creșterea amenzilor pentru încălcarea legii care interzice adăugarea de inscripții sau simboluri pe drapelul României.

La data de 31 mai 2023, la inițiativa fostului premier Nicolae Ciucă, Parlamentul a adoptat Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiie publice (Legea nr. 176/2023), prin care s-a stabilit următoarea interdicție: ”Pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripții și simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare.” scrie portalul de știri Profit.

”Pângărirea drapelului României, ca simbol național, prin atașarea de însemne peste culorile naționale constitue o abatere gravã de la ordinea publicã și trebuie sancționatã proporțional, cu amendã în cuantum ridicat, pentru a descuraja astfel de fapte antinaționale”, a declarat Nicolae Ciucă, conform sursei citate mai sus.

Prin urmare proiectul completează legea inițiată anterior de fostul prim-ministru prin introducerea în lege a sancțiunii contravenționale în cuantum de la 10.000 lei pânã la 20.000 lei pentru nerespectarea dispozițiilor de a nu fi adăugate alte însemne pe drapelul național decât cele militare sau stabilite prin lege.

Ultima oră

Comentariul meu