explozie și incendiu pe șantierul autostrăzii moldovei. patru muncitori au murit, iar alte cinci persoane sunt rănite (video)
foto Antena 3CNN

Patru oameni au murit și cinci au fost răniți, în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimănești, județul Vrancea, după o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz din zona Autostrăzii A7. Victimele erau angajați ai societății care executa lucrările la Autostrada Moldovei.

Explozia de la o magistrala de gaze s-a produs în localitatea Călimănești, județul Vrancea, la o magistrală de gaze, aflată pe un șantier de lucru de pe autostrada A7.

Evenimentul a fost soldat cu 9 victime, din care patru au fost găsite carbonizate, fiind declarate decedate.Alte cinci victime transportate au fost duse cu ambulanțe la CPU Adjud cu arsuri pe corp, scrie Mediafax.

 

La fața locului au fost angrenate mai multe forțe de intervenție: șase autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Vrancea, o autospecială transport personal și victime multiple, patru ambulanțe SMURD, două autospeciale de stingere de la SVSU Mărășești și cinci ambulanțe SAJ.

Două elicoptere SMURD de la București și Galați au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București.

Totodată, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenție au lucrat la localizarea incendiului.

De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenție au rămas active pentru investigarea completă a cauzelor și gestionarea consecințelor incendiului. Incendiul a fost lichidat.

Ultima oră

Comentariul meu