lacunele justiției din românia prin prisma crimei de la sibiu. cum au fost prinși doi dintre ucigașii lui kreiner 
Minae (stânga), Zuleam (mijloc) și Ghiță (dreapta)

Doi dintre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner au fost prinși. Poliția Română a anunțat că au fost localizați pe teritoriul Regatului Unit al Mării Britanii și Irlandei de Nord. Cel de-al treilea suspect este căutat în continuare de oamenii legii. 

Cazul Kreiner a scos la iveală lacunele din Justiția din România. După ce un bărbat nevinovat a fost confundat cu unul dintre ucigașii omului de afaceri, fiind bătut, încătușat și audiat jumătate de zi, o nouă gafă a fost făcută, de data aceasta de către judecătorul care trebuia aprobe mandatele de arestare ale presupușilor criminali. 

Cum au fost prinși doi dintre criminali 

Doi dintre criminali, Ghiță Laurențiu și Minae Marian Cristian, au fost prinși, a anunțat duminică Poliția Română. Aceștia au fost localizați în Scoția, respectiv în Irlanda. Unul se afla pe un feribot, iar altul era într‐un tren, potrivit dcnews.ro. 

Poliția din Marea Britanie a cerut autorităților române mandatele de arestare pentru a-i putea reține. Judecătorul care ar fi trebuit să le aprobe a dat însă termenul abia pentru ziua de 22 noiembrie, fapt confirmat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. „Judecătorul de drepturi și libertăți a decis ca judecarea propunerii de arestare să aibă loc în data de 22.11.2023 pentru a se îndeplini procedura de citare cu inculpați”, a spus, sâmbătă, prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu. Date fiind circumstanțele, fără mandate de arestare emise, deși cei doi indivizi fuseseră localizați, ei nu puteau fi reținuți. 

Potrivit surselor dcnews.ro, în noaptea de sâmbătă, Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a intervenit pentru a găsi o soluție. Astfel, autoritățile britanice au reușit să îi conducă la secții pe cei doi și i-au reținut pentru 12 ore „pentru verificări”. Reținerea pentru crimă era imposibilă, dat fiind faptul că nu exista un mandat în acest sens. Fiindcă judecătorul delegat inițial să judece cauza a fost de negăsit în weekend, având telefonul închis, un alt judecător a judecat cazul în dimineața zilei de duminică, pentru a putea fi emis mandatul de arestare. „În cauză, polițiștii au informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu privire la localizarea și depistarea celor doi, care a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți devansarea termenului stabilit inițial, astfel că, pe numele bărbaților au fost emise mandate de arestare preventivă și, respectiv, mandate internaționale de arestare. Ulterior, autoritățile române au transmis autorităților din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord mandatele internaționale de arestare, în vederea punerii în executare a acestora”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Cei doi bărbați, ambii în vârstă de 35 de ani, au fost prinși. Poliția este pe urmele celui de-al treilea presupus ucigaș, și anume Zuleam Costinel Cosmin, despre care există indicii că s-ar afla tot în Marea Britanie. Zuleam are antecedente penale. El a mai făcut închisoare pentru furt de telefoane, dar și pentru trafic de droguri. (DETALII AICI)

Citește și: Filmul jafului de la Sibiu. Procurorul de caz, detalii importante despre uciderea lui Kreiner

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Gafe peste gafe. Ori sunt neprofesionisti ori ii doare-n spate, vorba romanului ziua trece leafa vine. Asteptam masuri radicale. Eu stiu ca politia nu judeca faptele iar inculpatul beneficiaza de prezumtia ne nevinovatie. Cum sa-l maltratezi pe un presupus infractor dandu-i pumni in gura si in stomac.