generalul vlad gheorghiță, este noul șef al statului major al apărării
foto Ziarul de Ploiești

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a generalului Vlad Gheorghiță în funcția de șef al Statului Major al Apărării începând cu data de 1 decembrie 2023. El a fost și înaintat în gradul de general – cu patru stele.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, decretul privind numirea în funcția de șef al Statului Major al Apărării Vlad Gheorghiță, general-locotenent – cu trei stele, din Ministerul Apărării Naționale, la data de 1 decembrie 2023”, anunță Președinția.

De asemenea, șeful statului l-a înaintat în gradul de general – cu patru stele pe Gheorghiță începând cu 1 decembrie 2023.

Potrivit legii 346/2006, „șeful Statului Major al Apărării este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată, numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului apărării naţionale, cu avizul prim-ministrului, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an. În funcţia de şef al Statului Major al Apărării poate fi numit locţiitorul acestuia sau unul dintre şefii categoriilor de forţe ale armatei.”

Ultima oră

Comentariul meu