acum la sibiu: sănătate mentală și emoțională cu tehnologie de top în premieră și  exclusivitate în  românia

Brainmapping și  neurofeedback la  Clinica Neuros

Neurofeedback-ul este o metodă non-invazivă de antrenare a creierului. Dacă o persoană trece prin evenimente stresante sau prin traume, creierul său poate fi afectat de blocaje, care interferează cu reacțiile sale funcționale, menite să-i asigure adaptarea. Aici intervine metoda neurofeedback-ului, care ajută creierul să își regăsească echilibrul și să treacă de la scheme de reacție disfuncționale la strategii adaptative.

Neurofeedback-ul este practicat în străînătate de peste 60 de ani. Primul studiu care certifica eficacitatea acestuia în ADHD a apărut în 1967. De atunci au apărut peste 46.000 de studii care îi susțin eficacitatea atât în afecțiunile psihice cât și în mărirea performanței intelectuale.

Tehnologii avansate de cartografiere a activității electrice a creierului la Sibiu. Rezultate primite în imagini 3D și date analizate cu precizie de inteligență artificială. 

acum la sibiu: sănătate mentală și emoțională cu tehnologie de top în premieră și  exclusivitate în  românia

Clinica Neuros, deschisă la Sibiu de către psihologul și terapeutul Diana Palotas, utilizează tehnologii de vârf în domeniu. 

Brainmapping-ul (harta creierului) se face în prezent în România cu ajutorul tehnologiei EEG, cu electrozi conectați cu cabluri la aparat. Se folosește un gel de conductivitate sau o soluție salină pentru conductivitate, iar rezultatele sunt o serie de date primite în format 2 D, care trebuie interpretate de către specialist. De cele mai multe ori clientul așteaptă săptămâni întregi după interpretarea rezultatelor. 

acum la sibiu: sănătate mentală și emoțională cu tehnologie de top în premieră și  exclusivitate în  românia

Clinica Neuros a reușit să aducă în premieră și exclusivitate în România o tehnologie coreana de top, care aduce măsurarea, analizarea și interpretarea activității cerebrale la un alt nivel. În cele din urmă această tehnologie, ghidată de inteligență artificială ne ajută să înțelegem mai bine funcționarea creierului și cauzele problemelor psihice. În doar 10 minute!

Scanarea activității electrice a creierului se face la Clinica Neuros cu ajutorul unei căști wireless, ajustabile în funcție de mărimea capului. Electrozii au un strat fin de argint care preiau semnalul activității electrice, așadar nu mai este nevoie de gelul de conductivitate, iar semnalul este de nivel clinic, tehnologia având avizul FDA. Este prima tehnologie din lume brevetată pentru eliminarea automată a zgomotului și perturbantelor, rezultând un EEG curat.

Așadar confortul și precizia  investigației sunt sporite.

Timpul este de asemenea considerabil redus.

Dacă tehnologia folosită până acum în România are nevoie de cca o oră pentru tot procesul fixării electrozilor și scanării,  noua tehnologie coreana reduce timpul investigației la 10 minute.

acum la sibiu: sănătate mentală și emoțională cu tehnologie de top în premieră și  exclusivitate în  românia

Cel mai important atu este însă analizarea datelor care se face cu ajutorul inteligenței artificiale. Fără ajutorul acesteia analiza era destul de anevoioasă, dura ore întregi și specialistul era supus erorii umane în interpretarea datelor, așa cum mărturisește Diana Palotas că a experimentat la unul dintre cursurile de Neurofeedback din München, cu practică în Brașov:

“ Domnul care ne preda avea peste 30 de ani de experiență în domeniul neurofeedback-ului și după o oră de analize și calcule complexe, a spus că a greșit și trebuie să o luăm de la capăt. În acel moment interesul meu a scăzut la 0 și chiar în timpul acelui curs am început să caut pe internet o alternativă mai bună. 

Mi-am spus că nu se poate în secolul 21 să mai lucrăm cu o metodă atât de grea și plină de erori: în primul rând măsurarea fiind atât de  anevoioasă, clientul este supus unui stres care îi modifică activitatea electrică cerebrală și atunci informația ar putea să nu mai fie reprezentativă pentru el. Apoi interpretarea este supusă erorii umane și în urma acestei interpretări specialistul hotărăște ce anume să se regleze în activitatea electrică a creierului. 

Tehnologia iSyncmed din clinica Neuros măsoară în 10 minute, fără fire, fără gel sau apă salină, rezultând un confort sporit și o precizie mai mare. Interpretarea o face inteligența artificială raportându-se la o bază de date de zeci de mii de etaloane, rafinate în funcție de gen și vârstă. Rezultatele se primesc în format 3D și zeci de pagini cu informații detaliate despre fiecare arie din creier în doar 10 minute. În plus folosește indicatori ai variabilitătii ritmului cardiac pentru a determina nivelul de stres, depresie, anxietate. Arată procentual nivelul de deteriorare cognitivă. Are terapie cu unde 850 nm, care stimulează neurogeneza“

Aplicațiile neurofeedback-ului

Majoritatea clienților săi, spune Diana Palotas, vin cu probleme legate de stres, cu stări depresive, anxioase,  atacuri de panică, pierderi de memorie, insomnii și ADHD.  Dar au fost în clinică și cazuri de tinitus și enurezis cu rezultate foarte bune. Autismul nu se remediază, dar este foarte mult îmbunătățită comunicarea verbală și nonverbală, controlul impulsurilor și adaptarea la mediu. 

Neurofeedback-ul nu ajută doar în depășirea problemelor psihice, ci și în mărirea performanței intelectuale.  Clienții care doreau să aibă mai multă energie și putere de concentrare au apelat cu succes la acest tip de antrenament al creierului. 

La fel cum te duci la sală să îți antrenezi mușchii și creierul poate fi acum antrenat cu ajutorul tehnologiei să își  atingă potențialul maxim.  

Detectarea dezechilibrelor înainte de producerea bolii

Clinica Neuros dispune și de aparat de biofeedback, care scanează întreg organismul și care identifică dezechilibrele energetice, care pot să apară chiar înainte ca simptomele să se instaleze. Se identifică astfel din timp cauzele problemelor de sănătate și este un mijloc excelent de prevenție.

Rezultatele primite în scris pe fișa de consultație pot fi confirmate în proporție de peste 90% și cu mijloace clasice de investigație. 

Analiza comparativă și interpretarea rezultatelor sunt realizate cu ajutorul inteligenței artificiale și a etaloanelor rafinate în funcție de gen și vârstă.

Rezultatele se primesc pe loc, împreună cu un set de imagini color.

„La finalul scanării se vede unde este problema și dacă nu este una foarte gravă și acută, care ar trebui rezolvată prin mijloace clasice, clientul primește o serie de recomandări personalizate: de la remedii 100% naturale la terapii cu biofeedback, neurofeedback,  fotobiomodulare,  terapii 100% non-invazive, până la recomandări de stil de viață sănătos care includ un somn de calitate, o dietă echilibrată,  o hidratare suficientă, mișcare, contact cu natura și metode de depășire a situațiilor stresante. 

acum la sibiu: sănătate mentală și emoțională cu tehnologie de top în premieră și  exclusivitate în  românia

Stresul este prezent în viața fiecăruia, însă metoda de a-i face față acestuia poate să ducă la o stare de sănătate diferită.

Toate recomandările sunt personalizate astfel încât să îl poată ajuta pe client să treacă mai bine și mai eficient peste situație. 

Și după o lună de la prima investigație se  revine la un nou control. Se face o nouă scanare și o analiză comparativă. De fiecare dată, fiecare client care a urmat recomandările a prezentat îmbunătățiri. Depinde însă de la persoană la persoană cât de mari au fost acestea. Depinde de istoricul bolii,  de vârstă și de materialul genetic cu care acesta vine.

Așadar ce se întâmplă în clinica Neuros?

  1. Se identifică cauzele problemelor de sănătate atât fizice cât și psihice
  2.  Se recomandă terapii sau remedii 100% naturale, acolo unde remedierea pe cale non-invazivă este posibilă 
  3. Se monitorizează evoluția
  4. Se constată îmbunătățirile

 Dacă tehnologia a avansat, de ce să nu o lași să te ajute?”, spune Diana Palotas.

Prevenția demenței și a Alzheimerului

Dacă ai început să uiți lucruri uzuale, să spui frigider în loc de aragaz sau să nu mai ții minte de ce ai plecat în cealaltă camera s-ar putea să fii doar suprasolicitat, epuizat sau să ai un început de deteriorare cognitivă. 

acum la sibiu: sănătate mentală și emoțională cu tehnologie de top în premieră și  exclusivitate în  românia

Pentru a afla cum stai cu materia cenușie și a preveni agravarea unor afecțiuni incipiente, testează-ți nivel de degenerare cerebrală cu ajutorul hărții creierului.

Casca Isyncmed identifică și raportează procentual nivelul de deteriorare cognitivă și totodată oferă terapie ghidată de inteligența artificială pentru a stimula regenerarea. Este eficientă în neurogeneza și mitocondrogeneza. 

acum la sibiu: sănătate mentală și emoțională cu tehnologie de top în premieră și  exclusivitate în  românia

Cu alte cuvinte există posibilitatea de a-ți mări performanța intelectuală și de a preveni instalarea unori boli degenerative, cu ajutorul acestei tehnologii aflată în exclusivitate în România în clinica Neuros. Există studii în acest sens pe site-ul https://www.imedisync.com/research/

Neurofeedback pentru ADHD

O altă zonă de interes, mai ales pentru părinți, este aplicația neurofeedback-ului în tratarea deficitului de atenție la copii. În cazul acesta se folosește o tehnologie diferită, care implică utilizarea unor electrozi, plasați în zona frontală a creierului. Aceștia citesc activitatea electrică din cortexul prefrontal și software-ul o interpretează.

acum la sibiu: sănătate mentală și emoțională cu tehnologie de top în premieră și  exclusivitate în  românia

Neurofeedback-ul funcționează pe principiul condiționării operante: prin recompensă și pedeapsă. Când activitatea cerebrală atinge nivelul dorit jocul video merge, când aceasta este prea lentă sau prea activă jocul video se oprește. 

„Copilul trebuie să învețe să controleze jocul cu ajutorul minții. La început poate să fie ciudat, dar cu timpul copiii prind foarte repede ideea și învață să-și folosească atenția, concentrarea”, explică terapeutul.

Copilul învață astfel prin joc să își controleze impulsurile. Controlează jocul fără consola, doar cu mintea. Jocul nu este captivant, ci este destul de simplu, tocmai pentru a învață să își controleze capacitatea de concentrare și în condiții de viață mai puțin palpitante, cum ar fi temele în cazul copiilor.

Prin jocuri interactive, copiii învață să își controleze impulsurile și concentrarea, fiind o alternativă non-invazivă la farmacoterapie. În multe țări neurofeedback-ul find considerat o terapie de primă linie. 

Depășirea traumelor cu ajutorul neurofeedback-ului dinamic.

Orice traumă lasă urme în rețelele neuronale ale creierului și crează niște tipare repetitive. Acestea  îi pot împiedica pe cei în cauză să mai fie funcționali și în timp apar tot felul de dereglări emoționale, care pot duce la depresie, anxietate, insomnii sau alte tulburări posttraumatice.

acum la sibiu: sănătate mentală și emoțională cu tehnologie de top în premieră și  exclusivitate în  românia

Prin neurofeedback-ul dinamic creierul este antrenat să depășească aceste blocaje și să își găsească singur o altă cale de funcționare. 

Ce se întâmplă în timpul unei ședințe de neurofeedback dinamic?

1.    Clientul stă confortabil în fotoliu și ascultă o muzică specială 

2.    Electrozii citesc activitatea electrică a creierului 

3.    Software-ul interpretează informația 

4.    În momentul în care depistează blocaje, muzica se oprește o fracțiune de secundă

5.    Muzica îi face plăcere, iar oprirea muzicii este percepută de către creier că o pedeapsă 

6.    Ședința durează cca 30 de minute și muzica se poate opri de mai multe ori. Aceste semnale creierul le înțelege, conștientizează problema și își găsește singur o nouă cale de funcționare 

7.    Principiul este acela al condiționării operate: recompensa/ pedeapsa. Când funcționarea este armonioasă muzica merge, când un blocaj este identificat, muzica se oprește.  

8.    Este ca și cum am dresa creierul să funcționeze armonios.

9.    Este o nouă abilitate pe care creierul o dobândește, aceea de a se autoregla. 

Nu se intervine în nici un fel în mod direct în funcționarea activității cerebrale.

Nu se introduce nici un impuls electric.

Nu se încearcă reglarea frecvențelor sau amplitudinilor undelor cerebrale.

Este o metodă 100% non-invazivă. 

Este ca și cum creierul s-ar privi în oglindă.  Înțelege unde este problema, o conștientizează și își optimizează funcționarea. 

acum la sibiu: sănătate mentală și emoțională cu tehnologie de top în premieră și  exclusivitate în  românia

De câte ședințe este nevoie? 

Neorofeedback-ul este o știință susținută de studii, spune Diana Palotas. „Conform acestora, sunt necesare în medie cca 20 de ședințe. Tiparele repetitive sunt foarte adânc înrădăcinate în creier și pentru a înlătura traseul și conexiunile care sunt atât de bătătorite, este nevoie de mai multe ședințe pentru a le șterge și pentru a ajuta creierul să-și găsească singur o nouă cale de funcționare”.

Cât durează efectele benefice?

Prin neurofeedback creierul își dezvoltă o nouă abilitate. Este ca și cum ai învața să citești. Această abilitate nu se uită. Creierului învață să se autoregleze sau să își folosească capacitatea de concentrare, să performeze mai eficient. 

Cu toate acestea, în fața noilor traume sau blocaje, pot fi necesare ședințe suplimentare pentru a menține echilibrul și funcționarea optimă.

acum la sibiu: sănătate mentală și emoțională cu tehnologie de top în premieră și  exclusivitate în  românia

Reușitele Clinicii Neuros

Cu peste 100.000 de clienți, în 18 ani de activitate, cabinetul de medicină alternativă, mai nou denumit Neuros, a devenit un loc de referință pentru cei în căutare de soluții non-invazive și eficiente. Rezultatele pozitive i-au consolidat reputația și au atras un flux constant de clienți mulțumiți din toată țara. 

O nouă perspectivă asupra sănătății mentale și a echilibrului cognitiv pare să fie la îndemâna noastră, cu ajutorul acestor tehnologii inovatoare și a experților precum Diana Palotas, ghizi esențiali în călătoria noastră către o viață mai sănătoasă și echilibrată.

Ne găsiți la adresa: Str. Independenței nr. 8, Sibiu Telefon: 0757 890707 , Web https://www.neuros.ro

Cum funcționează brainmapping-ul cu metoda disponibilă la ora actuală în România:  Cum  funcționează  brainmapping-ul cu tehnologia iSyncmed din clinica Neuros:  
Instalare anevoioasă cu electrozi conectați prin fire la aparat, cu gel de conductivitate sau apă salină.    Ajustarea instantă a unei singure căști  cu electrozii integrați, în funcție de mărimea capului, fără fire, fără gel sau apă salină.    
Măsoară în 30 de minute. Tot procesul cu instalare și curățare poate dura cca o ora.   Clientul este supus unui stres care automat îi modifică activitatea electrică cerebrală și atunci informația ar putea să nu mai fie reprezentativă pentru el.  Măsoară în 10 minute.Procesul este confortabil și rapid.Precizie maximă.Tehnologie avizată FDA -dispozitiv medical – K22056Folosește prima tehnologie de eliminare automată a zgomotului, brevetată (10-2105002). Elimină artefactele (perturbanțele), sporind astfel precizia. Semnal clinic. Măsoară și variabilitaea ritmului cardiac.  
Interpretarea se face raportându-se la un standard, un creier ideal, care de fapt nu există, pentru că fiecare creier și-a creat rețelele neuronale în urma experiențelor individuale.Interpretarea se face raportându-se la o bază de date de zeci de mii de etaloane, rafinate în funcție de gen și vârstă,  în premieră la nivel mondial.  
Interpretarea este supusă erorii umane.  Inteligența artificială are acces la această bază de date imensă și elimină eroarea umană.  
Interpretarea durează ore de muncă individuală. De cele mai multe ori clientul primește rezultatul interpretat după mai multe zile sau chiar săptămâni și este comunicat fără prea multe explicații, uneori doar verbal.   Rezultatele scrise  sunt foarte complexe, indescifrabile pentru o persoană fără pregătire de specialitate.  Interpretarea se procesează în doar 10 minute.Rezultatele se primesc în format 3D, zeci de pagini cu informații detaliate despre fiecare arie din creier.Clientul primește pe loc un e-mail cu rezultatele detaliate și imaginile color.În raport se primesc și detalii despre funcționarea sistemului nervos autonom. Folosește indicatori ai variabilității ritmului cardiac pentru a determina nivelul de stres, depresie, anxietate.Arată procentual nivelul de deteriorare cognitivă.  
Problema este că în urma acestei interpretări specialistul  stabilește o schemă de remediere a problemelor descoperite. Se încearcă reglarea activității electrice a creierului, a amplitudinii sau frecvențelor undelor.Creierul are peste 86 md de neuroni, dacă încercăm să reglăm ceva într-o parte nu știm cum va reacționa în efect de domino aceasta reglare impusă.  Este sigura cască de brainmapping din lume care are integrată și terapie ghidată de IA cu lumina de 850 nm, care stimulează neurogeneza si mitoconrogenaza. 100% non-invazivă.Ajuta in depresie, ADHD, tulburare posttraumatică, pierderi de memorie, tinitus.Rezulte bune în prevenția demenței, Altzheimer, Parkinson, recuperare după AVC.

Ultima oră

Comentariul meu