rareș uță și nandor kuti de la csu sibiu, convocați la naționala de baschet masculin

Baschetbaliștii lui CSU Sibiu, Rareș Uță și Nador Kuti au fost convocați la echipa națională de seniori a României pentru fereastra FIBA World Cup 2027 Pre-Qualifiers din luna februarie 2024.

Noul selecționer al naționalei masculine de baschet, Mihai Silvășan, care este și antrenorul lui U BT Cluj-Napoca, va debuta pe banca ”tricolorilor” în  campania de calificare FIBA World Cup 2027. România va disputa primul meci din această campanie la Cluj-Napoca, pe 22 februarie, contra Luxemburgului.

Rareș Uță și Nandor Kuti au fost selecționați de Mihai Silvășan la echipa națională de seniori pentru jocul cu Luxemburg.

Pivotul Rareș Uță este cel mai bun marcator al Sibiului,  cu o medie de 13.2 puncte pe meci, lângă care adaugă 6.9 recuperări.

Nandor Kuti se află la primul sezon în „galben-albastru” și până în acest moment are cifre statistice de 7.1 puncte, 2.3 recuperări și 1.5 pase decisive în Liga Națională de baschet masculin.

Nu a mai fost convocat de această dată Mirel Dragoste, chemat în vara trecută pentru jocurile din precalificările pentru FIBA EuroBasket 2025 de fostul selecționer, israelianul Michael Gorke.

rareș uță și nandor kuti de la csu sibiu, convocați la naționala de baschet masculin

 

 

Ultima oră

Comentariul meu