csu sibiu pierde “derby de ardeal”. u cluj a câștigat cu 80-74 (video)

CSU Sibiu a făcut sâmbătă un meci bun la Cluj, dar U BT s-a impus cu 80-74, în runda a treia din Top 10 al Ligii Naționale de baschet masculin.

Sala Sporturilor „Horia Demian” a fost sâmbătă plină ochi la derbyul Ardealului dintre U BT și CSU Sibiu, în primul duel stagional dintre cele două echipe.  Nandor Kuti, jucător care a evoluat 11 sezoane la U-BT, a fost aplaudat de întreaga sală și a primit un tricou înrămat din partea clubului clujean, ca semn de apreciere.

YouTube video

CSU a început bine meciul și a condus cu 10-2 și 17-6.  La finalul sfertului inaugural, scorul era 26 – 15 pentru sibieni. U-BT  a controlat  sfertul secund, iar la pauza mare conducea cu 45-42.

Clujenii s-au desprins în sfertul al treilea și după 30 de minute aveau 67-59.  În ultimul sfert, sibienii s-au apropiat la 71-76, iar antrenorul clujenilor și al naționalei a luat timeout. Sibienii nu au mai avut forța de a reveni, iar U-BT Cluj-Napoca a rămas neînvinsă pe plan intern: 80-74.

De la universitari s-au remarcat Pavlin Ivanov (17 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări), Marc Loving (15 puncte, 4 recuperări), Rareș Uță (14 puncte, 9 recuperări) și Jay Threatt (11 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări).

CSU are cinci victorii și șase înfrângeri în Top 10 și rămâne pe locul 4 în clasament.

Ambele formații vor participa săptămâna viitoare la Final 8-ul Cupei României, organizat tot la Cluj-Napoca și s-ar putea întâlni în semifinalele competiției.

Ultima oră

Comentariul meu