digitalizarea actelor de stare civilă. sesiuni de instruire pentru ofițerii din județul sibiu

Anul 2023 a marcat finalizarea proiectului S.I.I.E.A.S.C. (Sistemul Integrat Informatic pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă) al Ministerului Afacerilor Interne, un pas important spre digitalizarea procedurilor din domeniul stării civile, se arată într-un comunicat emis de Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Sibiu 

Pentru a facilita tranziția la noul sistem, Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor București a organizat 3 sesiuni de instruire în 2023 dedicate ofițerilor de stare civilă din țară.

Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Sibiu continuă efortul de instruire prin organizarea a 7 sesiuni dedicate ofițerilor din cele 64 U.A.T.-uri ale județului. Sesiunile vor avea loc în perioada 12.02.2024 – 29.03.2024 la sediul direcției.

Implementarea S.I.I.E.A.S.C. va aduce numeroase beneficii:

  • Simplificarea procedurilor: obținerea actelor de stare civilă va fi mai rapidă și mai convenabilă, inclusiv online.
  • Eliminarea birocrației: interacțiunea cu ghișeele va fi redusă semnificativ,contribuind la combaterea corupției.
  • Creșterea transparenței: sistemul va asigura o evidență mai bună a actelor de stare civilă, prevenind frauda și falsificarea documentelor.

Instruirea din județul Sibiu va contribui la o implementare eficientă a S.I.I.E.A.S.C., asigurând pregătirea ofițerilor pentru a utiliza noul sistem informatic.

Ultima oră

Comentariul meu