raul cibin 2

Din cauza ploilor abundente de luni și marți, debitul pe râul Cibin a crescut semnificativ. Reprezentanții Sistemului de Gospodărie a Apelor Române susțin că nu există motiv de îngrijorare.

Marți s-a putu vedea cum debitul râului Cibin a crescut semnificativ, însă potrivit specialiștilor de la Apele Române, nu reprezintă un pericol pentru sibieni. Chiar și așa, oamenii sunt rugați să nu se apropie de albie.

raul cibin 3Reprezentanții SGA susțin că nici în alte zone ale județului, nu au fost întâmpinate probleme din cauza ploilor. „Nu este periculos. Nu s-a ajuns nici la cota de atenție. Nu am primit sesizări să fie probleme în nici o zonă din județ”, a declarat Sebastian Forir, purtătorul de cuvânt al SGA Sibiu.

raul cibin 1

„Pe râul Cibin în UAT SIBIU, urmărim 3 Cote: CA = cota de atenție = 300, CI = cota de inundabilitate = 350 și CP = cota de pericol. Toate 3 la un loc reprezintă ” cota de apărare “
Acum pe Cibin avem cota 230. Până să se atingă cota de inundabilitate, Cibinul trebuie să crească încă 1.20 m. Nu exista pericol de inundații datorate râului Cibin”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al SGA Sibiu..

raul cibin 4

 

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu