vremea se schimbă radical în românia. scad temperaturile, vânt puternic și ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis un anunț privind o schimbare radicală în condițiile meteorologice, urmând câteva zile de temperaturi de vară neobișnuit de ridicate. Potrivit specialiștilor în meteorologie, în cursul acestui weekend s-au înregistrat nu mai puțin de 100 de recorduri termice, întrucât temperaturile au depășit pragul de 27 de grade Celsius în diverse zone ale țării, scrie Antena3.

ANM indică faptul că și pentru ziua de azi sunt prognozate noi recorduri, cu temperaturi ce pot ajunge între 30 și 32 de grade Celsius, în special în sudul și estul țării. Chiar și în București, temperaturile vor atinge și posibil vor depăși 30 de grade Celsius.

Cu toate acestea, începând de astăzi noapte, vremea va suferi o schimbare radicală, din cauza unui front rece care va traversa teritoriul nostru. Se anticipă apariția vântului și a ploilor în regiunile vestice ale țării, precum și variații semnificative ale temperaturilor, cu diferențe de peste 10 grade de la o zi la alta.

”Începând de marți, 2 aprilie, vremea se va schimba brusc, datorită trecerii unui front rece. Acesta va determina o scădere semnificativă a temperaturilor, însoțită de vânt puternic, manifestându-se chiar sub formă de vijelii în unele zone. În regiunile nord-vestice și, local, în cele centrale și sud-estice, precum și în zonele montane, se așteaptă rafale de vânt cu viteze maxime între 70 și 90 km/h.

De asemenea, frontul va aduce și precipitații moderate în regiunile vestice și nordice ale țării. În zonele montane înalte, sunt posibile chiar și precipitații mixte în a doua parte a zilei”, anunță meteoradar.ro.


Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Temperaturile medii ale lunii aprilie vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, potrivit prognozei pentru perioada 1 – 29 aprilie, transmisă de meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

1 – 8 aprilie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul teritoriului.

8 – 15 aprilie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

15 – 22 aprilie
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, în cea mai mare parte a țării.

22 – 29 aprilie
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică