idei pentru casa de vacanță în timpul verii
Poză de ASR Design Studio pe pexels.com

Potențialul caselor de vacanță e adesea exploatat în timpul verii, atât datorită vremii plăcute, cât și perioadelor de concediu permise de la muncă. În general, persoanele care au case de vacanță au mulți musafiri în această perioadă, fie în aceste case la munte, la mare, sau pur și simplu într-o zonă mai retrasă și pașnică. Află din acest articol cum poți să îți întâmpini cât mai bine prietenii și rudele vara aceasta, dar și cum te poți relaxa tu în perioadele tale libere, cu ajutorul unor achiziții minore dar care fac diferența în casa de vacanță.

Trei achiziții mici dar cu un efect mare în ambianța casei de vacanță

Spațiul e foarte important în casele de vacanță, acestea având de cele mai multe ori dimensiuni reduse, principalul lor avantaj fiind locația. Astfel, prima piesă spre care ar fi bine să îți îndrepți atenția este o masă extensibilă. Aceasta poate fi păstrată în forma redusă și mutată ușor într-un colț atunci când nu e nevoie de ea ori când o folosiți doar tu și cei din familie. Însă, atunci când aveți musafiri, masa poate fi adusă în centrul casei și extinsă, pentru a face loc tuturor invitaților și experiențelor plăcute ce apar la un pahar de vin într-o seară de vară.

Această referință duce către a doua achiziție ce îți poate face vara mai frumoasă, și anume un frigider pentru vinuri de la altex.ro, pe care îl poți amplasa lângă frigiderul în care ții alimentele pentru gătit și alte băuturi al căror gust nu ar fi atât de afectat de mirosul mâncării. Scopul principal al răcitorului de vinuri e acela de a păstra vinurile la o temperatură perfectă pentru conservarea gustului, dar și ferirea acestora de influența dată de mirosurile care vin de la restul alimentelor dintr-un frigider normal. De asemenea, ușa transparentă a frigiderelor pentru vinuri îți permite să ochești băutura dorită încă dinainte de a o deschide, astfel economisind câteva secunde care îți permit să eviți pătrunderea căldurii și dereglarea temperaturii din interiorul frigiderului.


Radioul este probabil cea mai simplă achiziție, dar una care schimbă cu totul atmosfera caselor de vacanță. Și în momentele în care ești singur, dar și atunci când sunt prezenți invitați, e foarte tentant să ții televizorul pornit și să îl lași să te distragă vizual chiar dacă ești angajat într-o conversație interesantă sau faci un lucru ce necesită atenție. Un radio păstrează atmosfera plăcută creată de muzica ce cântă în surdină, însă nu are atâtea opțiuni de canale între care să te tot hotărăști și să schimbi, și, cel mai important, nu oferă stimulare vizuală și deci nu te obosește și distrage precum un televizor. De asemenea, radioul are și alte câteva avantaje față de TV, printre care: ocupă mai puțin spațiu; e mai ușor de mutat; are costuri de achiziție, consum și reparație mult mai mici.

În concluzie, o casă de vacanță e cel mai frumos împodobită cu oameni dragi și experiențe plăcute trăite alături de aceștia. Vara e anotimpul perfect în care să ai parte de asemenea momente, pe care le poți îmbogăți cu ajutorul următoarelor produse: o măsuță extensibilă care să nu ocupe mult spațiu când nu e folosită, dar care să fie suficient de încăpătoare când ai musafiri; un frigider de vinuri care să mențină gustul și temperatura băuturii la niveluri optime; un radio care să întrețină atmosfera fără să distragă atenția la fel de mult ca un televizor.

Ultima oră

Comentariul meu