sibienii invitați să facă propuneri legate de restructurarea pieței cibin. spații de vânzare, parcări, restaurant și un muzeu

Sibienii sunt invitați să vină cu propuneri cu privire la construirea unei parcări și restructurarea Pieței Cibin, întrucât primăria intenționează să elaboreze în acest sens Planul Urbanistic Zonal pentru zona Construită Protejată (PUZ CP). 

Sibienii pot transmite observații și propuneri cu privire la intenția de elaborare a PUZ-ului CP până la data de 5 mai 2024. Acestea sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare a Planului Urbanistic Zonal CP pentru construirea parcării și restructurarea Pieței agroalimentare Cibin. 

Piață, parcări, restaurant și un muzeu

Potrivit planșei care cuprinde posibilitățile de mobilare, Piața Cibin va fi compusă din mai multe clădiri. Una dintre ele va avea un regim de înălțime S+P+ET+4E+ER, două vor avea 4 etaje, iar restul până la 3 etaje. Vor exista atât spații de vânzare interioare, cât și exterioare. 

sibienii invitați să facă propuneri legate de restructurarea pieței cibin. spații de vânzare, parcări, restaurant și un muzeu

Parcarea pentru autoturisme va fi construită spre strada Turnului. Tot pe aceasta latură, va exista o piață închisă, cu caracter temporar, care va fi funcțională în sezonul rece. De asemenea, aici se propune și amenajarea unui muzeu, dar și a unui restaurant. Potrivit directorului pieței, locurile de parcare vor fi suficiente. „Vom găsi cele mai bune soluții, astfel încât să existe locuri suficiente și deasupra pieței, dar și în zona limitrofă, astfel încât parcarea să nu mai fie o problemă. Iar cei care până acum poate ne ocoleau din cauza aceasta nu vor mai avea motiv să o facă și vor putea veni să și facă cumpărăturile”, a spus Teodor Birț la emisiunea „Ora Locală”. 


sibienii invitați să facă propuneri legate de restructurarea pieței cibin. spații de vânzare, parcări, restaurant și un muzeu

Directorul Piețe SA a mai precizat că Piața Cibin va păstra specificul zonei. „Va păstra specificul zonei, deci va avea și o zonă deschisă, dar va avea și o zonă care va fi închisă, astfel încât pe perioada de iarnă să se poată exercita un comerț civilizat în interior, în condiții bune pentru cei care vând și pentru cei care cumpără. Nu în ultimul rând, pentru că trebuie să ținem cont că suntem între Cibin și Centrul Istoric, va avea o zonă în care vom putea să organizăm evenimente și în care vom putea face lucruri pe care ni le-am dorit și până acum le făceam în altă parte. Este foarte important să ținem cont de faptul că Piața Cibin este și un obiectiv turistic, este un loc pe care cei care vin să viziteze Sibiul îl caută și este cel mai potrivit loc în care aceștia să descopere și gustul local al Sibiului, unde pot găsi producători cu produse din zonă și își pot satisface și această dorință de a gusta din produsele noastre”, a adăugat Birț. 

Citește și: Piața Cibin va deveni un magnet pentru turiști. Teodor Birț: „Va fi locul unde vor putea gusta din produsele locale”

sibienii invitați să facă propuneri legate de restructurarea pieței cibin. spații de vânzare, parcări, restaurant și un muzeu

Vă reamintim că zona Pieței Cibin va fi transformată total în urma unui proiect de regenerare urbană prin intermediul căruia va fi modernizată piața agroalimentară, se va amenaja o parcare supraetajată și se vor crea legături suplimentare cu Centrul Istoric. Primăria municipiului Sibiu, în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, a lansat anul trecut un concurs de soluții în acest sens, la care au participat arhitecți și urbaniști români, dar și străini. În urma concursului, a fost aleasă câștigătoare echipa formată din Biroul Vladostudio SRL și Atelier de Arhitectură Terchilă SRL.

Citește și: Cum va arăta Piața Cibin după modernizare 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Lasati muzeul ca nu isi are rostul! Concepeti o piata care sa pastreze autenticitatea locului, eventual un restaurant (in lume sunt admirate locatiile in care se gateste mancarea in fata consumatorului) si alei accesibile, pentru aprovizionare. Si cosuri de gunoi, toalete, zone inchise pentru comertul de iarna si tarabe umbrite unitar!
    Peste tot in lume, pietele sunt o atractie turistica, specifica fiecarui loc, fara sticla si alte modenisme! Sa nu uitam ca Piata Cibin este in zona istorica!
    Pastrati frumosul in orasul nostru!