de la temperaturi de vară direct la iarnă. a nins în județul cluj (foto video)
foto Meteoplus

Furtuna Renata a afectat România, aducând după două săptămâni de temperaturi record primele semne ale unor condiții meteorologice nefavorabile în nord, centru și vestul țării. Avertismente pentru ploi abundente, vijelii și furtuni cu descărcări electrice au fost emise în aceste regiuni, iar jumătate din țară este sub avertizări meteorologice de vijelii și averse. La munte, precipitațiile au luat forma lapoviței și ninsoarei, scrie Digi24.

În vestul țării, vântul puternic a provocat probleme majore, doborând copaci și panouri publicitare. Angajații ISU au fost solicitați prin apel la 112 să intervină în mai multe orașe, însă nu au fost raportate victime. Temperaturile au înregistrat o scădere drastică în întreaga țară, coborând cu 15-20 de grade față de perioada anterioară.


de la temperaturi de vară direct la iarnă. a nins în județul cluj (foto video)

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis avertismente Cod galben de inundații pentru râurile din șase județe ca urmare a precipitațiilor prognozate și a cedării apei din stratul de zăpadă din zonele montane înalte. Avertismentul este valabil pentru anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice Vișeu, Iza (județul Maramureș) și Someșul Mare (județul Bistrița-Năsăud), începând de marți ora 21:00 până miercuri ora 16:00. De asemenea, sunt vizate și alte râuri din județele Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeș și altele.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări Cod galben și informări meteorologice pentru mai multe județe din țară, indicând perioade de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizată prin averse torențiale, descărcări electrice, vânt puternic și posibile căderi de grindină. Acest tip de condiții meteorologice se va menține până pe 28 aprilie 2024, conform prognozelor specializate.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică