investiție de 2,2 milioane lei la orlat. se face un pod nou peste râul cibin

Primăria Orlat investește peste 2,2 milioane de lei pentru a construi un pod nou peste râul Cibin, pentru a face legătura între două străzi din localitate. 

Un nou pod peste râul Cibin va fi construit în Orlat, pentru a face legătura între străzile Mocăniței și Fabricii. Primăria a depus la Agenția pentru Protecția Mediului documentațiile necesare pentru a obține avizul de mediu. 

„În prezent nu există pod de legătură între strada Mocăniței și strada Fabricii. Existența străzilor asfaltate, alimentării cu apă și canalizare menajeră au dus la dezvoltarea multor unități comerciale și turistice în localitate și dezvoltarea într-un termen scurt a întregii localități prin apariția de locuri de muncă și condiții de trai specifice confortului urban. Dezvoltarea economică a localității, intensificarea legăturilor de cooperare economică, precum și sporirea sistematică a nevoilor de transport, cu exigențele populației în ceea ce privește confortul și siguranța circulației, au determinat preocupări susținute ale primăriei pentru realizarea unui pod nou”, se arată în memoriul de prezentare depus la APM Sibiu. 


Potrivit documentației, podul va avea o singură deschidere de 14 metri și va permite atât circulația auto, cât și cea pietonală, în condiții de siguranță către periferia localității Orlat. Lățimea părții carosabile va fi de 8 metri, iar cele două trotuare vor avea 1,90 metri lățime. Proiectul propune inclusiv defrișarea, decolmatarea și reprofilarea albiei râului pe o distanță de minim 20 de metri în amonte și 50 de metri în aval de pod. 

Valoarea investiției se ridică la 2.235.500 lei fără TVA. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Investiții ținute pe ultima suta de metri, de către primarul Aburel , poate mai prostește pe cineva sa-i voteze marioneta , a scos din pălărie un candidat de primar pe care nu-l cunoaște nimeni , un băiat care a cules căpșuni prin Germania toată tinerețea!
    Orlateni, votați-l pe băiatul care schimba roti primar , așa veți fi conduși de nevasta lui , doamna cu vise de mărire :)))