consiliul județean cumpără două ambulanțe pentru saj sibiu. „sunt foarte importante pentru noi. cele mai vechi au peste 600.000 km la bord”
foto: arhivă

Consiliul Județean (CJ) Sibiu va achiziționa doua ambulanțe, una de tip B, iar alta de tip C, pentru Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Sibiu. Flota ambulanței este îmbătrânită, iar majoritatea autospecialelor folosite la intervenții sunt vechi și au mulți kilometri la bord. 

Parcul auto al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Sibiu este îmbătrânit. Unele autospeciale au făcut ocolul Pământului și de 15 ori. Dar, chiar dacă au 500.000 sau chiar 600.000 de kilometri la bord, ele sunt folosite în continuare la intervenții. Cele mai noi autospeciale au venit în urmă cu mai bine de doi ani, însă flota trebuie în continuare înnoită. În acest sens, CJ Sibiu va achiziționa două ambulanțe. 

„Ambulanța va fi proiectată, complet echipată și corespunzător inscripționată pentru acordarea primului ajutor medical calificat, a asistenței medicale de urgență prespitalicească, monitorizarea și transportul pacienților, în localități și în afara acestora, pe drumuri amenajate și neamenajate, în condiții meteorologice specifice tuturor anotimpurilor”, se arată în caietul de sarcini. Norma de poluare a ambulanțelor trebuie să fie de minim EURO 6, o putere de minim 120 kW, capacitatea rezervorului pentru combustibil de minim 70 de litri și să aibă protecție metalică sub grupul motopropulsor, cel puțin în zona băii de ulei. Ambulanțele se vor livra echipate cu 5 anvelope de vară, respectiv 5 anvelope de iarnă. „Ambulanța încărcată la capacitatea maximă admisă să fie capabilă să atingă o accelerație de la 0 km/h la 80 km/h într‐un interval de 35 de secunde. Viteza maximă să fie de minim 150 km/h”, se mai arată în caietul de sarcini. 


Ambulanțierii sunt bucuroși de această achiziție, fiindcă au mare nevoie să răspundă prompt intervențiilor cu autospeciale moderne. „În prezent avem în flotă și câteva autospeciale noi, primite în urmă cu 2-3 ani, dar funcționăm și cu cele vechi. Avem ambulanțe cu 500.000 de kilometri, și cu 600.000 de kilometri. Este ceva important pentru noi faptul că CJ ne ajută și achiziționează aceste autospeciale. În principiu, aceste două mașini vor veni la anul. Ne bazăm mult și pe mașinile care vor veni de la Minister, fiindcă știu că au fost discuții la nivel de federație în acest sens”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Vasile Scridon, purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu. 

Durata maximă de livrare a autoturismelor este 8 luni de la data încheierii contractului. Valoarea ambulanței de tip B este de 504.201,50 lei fără TVA, iar cea a ambulanței de tip C este de 672.268,50 lei fără TVA. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică