profesori
Sursa Foto - Pixabay

Dascălii care vor participa la examenele naționale vor primi o compensație financiară mai bună, a confirmat ministrul Educației, Ligia Deca. Detaliile exacte privind suma urmează să fie anunțate, fiind calculate în funcție de volumul de muncă. Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că suma destinată profesorilor care vor superviza examenele naționale va crește în acest an.

“Pot afirma cu certitudine că va exista o creștere față de anul precedent, iar aceasta va fi comunicată în curând”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, pe 17 aprilie. Mai concret, profesorii care vor corecta lucrările de la examenele naționale vor fi plătiți mai bine decât în anul anterior, a confirmat Ligia Deca, citează Adevarul. Ea a precizat că evaluarea impactului bugetar este în curs și noile sume vor fi comunicate în curând. Anul trecut, un profesor evaluator a primit 1.500 de lei brut pentru corectarea aproximativ a o sută de lucrări.

La simulările examenelor din acest an, profesorii corectori pentru BAC au avut aproximativ 80 de lucrări de corectat, conform Edupedu.


“Platforma, cred eu, reduce efortul, nu-l crește. Este o muncă diferită din anumite puncte de vedere. Cu toate acestea, am crescut sumele alocate corectorilor și supraveghetorilor în fiecare an și în general celor implicați în procesul de evaluare. Ne dorim să facem același lucru și în acest an. Ca exemplu, anul trecut un profesor corector avea aproximativ 100 de lucrări de corectat, care ar fi putut fi finalizate în 2-3 zile dacă s-ar fi concentrat doar pe această activitate, iar remunerația era de aproximativ 1.500 lei brut. Nu este o sumă neglijabilă, dar nici foarte mare, însă cred că este suficientă pentru a motiva profesorii cu competențe de evaluare să fie implicați în aceste examene. Este evident un stimulent în plus față de motivația intrinsecă”, a declarat Ligia Deca în cadrul emisiunii Info Edu.

Numărul de lucrări de corectat variază în funcție de disciplină, fiind mai multe la BAC decât la Evaluarea Națională. Evaluarea impactului bugetar este în curs, iar detalii privind creșterea remunerației profesorilor vor fi făcute publice în curând, a mai precizat Ligia Deca.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică