"gen" este traficantul de droguri ”săltat” de mascați din copșa mică. vindea ”iarbă” și la copii: ”sunt fetițe de 10 - 12 ani care se drogau”

Părinții a cel puțin 40 de copii și adolescenți din Copșa Mică răsuflă ușurați după ce un traficant de droguri din oraș a fost prins de DIICOT. Perchezițiile au avut loc în ziua de 23 aprilie.

În urma unei serii de percheziții efectuate în ultimele luni de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu și polițiștii din cadrul SCCO Sibiu, mai mulți traficanți de droguri care activau în județul Sibiu au fost arestați. Printre aceștia s-au numărat și indivizi cunoscuți din peisajul infracțional din Copșa Mică. Unul dintre cei mai notorii dealeri din oraș a fost prins de autorități, ceea ce a adus alinare pentru mai mulți părinți care au trăit în teroare din cauza amenințării cu care s-au confruntat copiii lor timp de ani de zile.

Citește și: Traficant de droguri, săltat de mascați la Copșa Mică. A vândut iarbă în ultimii 3 ani în județul Sibiu.

Mulțumire adresată procurorilor DIICOT și politiștilor din cadrul SCCO Sibiu

Liniștea a revenit printre locuitorii din micul oraș din județul Sibiu, după ani de luptă împotriva dependenței de droguri a copiilor, curiozitate sau nesăbuință, probleme încurajate și perpetuate de traficanții din zonă. Un părinte din Copșa Mică, sub protecția anonimatului, transmite recunoștința sa procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu și polițiștilor din cadrul SCCO Sibiu.

”Noi, părinții din Copșa Mică vrem să transmitem mulțumiri pentru cei de la DIICOT, pentru că au lucrat ca la carte. Domnul Băluță cu colegii lui au făcut o treabă foarte bună, degeaba zice lumea cu DIICOT-ul nu lucrează, că au reușit să rezolve situația. Vrem să mulțumim și Poliției Locale Copșa Mică și Poliției Sibiu. Nu a durat luni de zile până i-a agățat. Am depus o plângere și s-a rezolvat. Mai mulți părinți am fost în situația asta. I-a prins cu marfa, a făcut nenorocire DIICOT-ul, i-a prins pe toți. E o liniște acum de nu puteți să vă dați seama”, a spus părintele unuia dintre copiii care se afla sub influența traficanților.

Citește și: Percheziții la traficanți de droguri în Sibiu, Hunedoara și într-un penitenciar. 11 dealeri arestați preventiv (foto).

Unde-și vindea Gen marfa

Potrivit surselor „Ora de Sibiu” traficantul din Copșa Mică este Alin Farcașiu poreclit „Gen” și a fost ridicat de DIICOT dintr-o locație din apropierea Bucureștiului în ziua de 23 aprilie 2024. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar procurorii au propus arestarea preventivă pentru 30 de zile.


Raportul oferit de Inspectoratul de Județean de Poliție Sibiu, arată că prin perchezițiile domiciliare efectuate în Copșa Mică și localitatea Popești Leordeni din judeșul Ilfov, au fost găsite și confiscate cantități de canabis, recipiente contaminate, un grinder și alte astfel de probe. În perioada 2021 – martie 2024, acesta ar fi procurat, deținut, oferit și vândut canabis în județul Sibiu.

„În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, în imobile situate în localitățile Copșa Mică și Popești Leordeni, au fost descoperite și ridicate, cantități de droguri de risc (canabis), recipiente cu urme de materie, un grinder, precum și alte mijloace de probă. La data 23 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore. În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile”, a transmis IPJ Sibiu printr-un comunicat de presă.

Vindea droguri și copiilor de 10-11 ani

Părintele adolescentului din Copșa Mică, a declarat că existau în oraș cel puțin 40 de copii care au picat în plasa consumului de droguri, unii dintre ei de la vârste fragede. Din grupul acesta făceau parte chiar și fete de 10 sau 11 ani. Locul unde tinerii se întâlneau pentru a se droga sau pentru a face rost de „marfă” era zona de Blocuri P din Copșa Mică, cartier renumit pentru astfel de activități.

„Erau 40 de copii care se drogau. Noi avem un cartier care îi zice „Sus în P-uri (n.r. zona de Blocuri P), acolo se întâmplau lucrurile. Cert e că sunt fetițe de 10 ani, 12 ani care se drogau cu canabis, cristale, legale, de toate. Noi suntem un oraș mic. Luna trecută a ridicat patru sau cinci traficanți, vă dați seama?”, a mai explicat D.O.

"gen" este traficantul de droguri ”săltat” de mascați din copșa mică. vindea ”iarbă” și la copii: ”sunt fetițe de 10 - 12 ani care se drogau”

Părinții acestor copii au trăit în teroare timp de peste doi ani din cauza activităților traficanților din oraș. Tineri care se pregăteau pentru facultate au fost influențați să ia decizii greșite, fiind aproape de a-și rata destinele. Cu puțin noroc, părinții au intervenit la timp și au evitat repercusiuni grave, reușind să preia controlul și să îi îndepărteze pe copii de influențele negative ale celor care le-au făcut atât de mult rău.

Cu o lună în urmă, alți dealeri au fost reținuți de autorități. Pe data de 28 martie 2024, procurorii din Sibiu au decis să rețină 13 persoane suspectate de mai multe infracțiuni legate de droguri, inclusiv trafic de droguri de mare risc, deținere ilegală de droguri și alte activități ilegale legate de substanțe psihoactive.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Sa-i multumim lui Dumnezeu ca sunt astfel de persoane, fara ei nu ne putem vindeca de boli cronice… poate se va da drumu si la noi la legea VICTORIA si nu ar mai trebui sa importam din afara! Recomand doua filme pe care le puteti gasii pe yt. The Union si The Culture High VIZIONARE PLACUTA!