fc hermannstadt câștigă cu petrolul ploiești. sibiul e pe locul 1 în play-out (foto video)

FC Hermannstadt s-a impus joi în meciul cu Petrolul, scor 2-0, în etapa a 6-a din play-out și sibienii și-au asigurat menținerea în Superligă și în sezonul viitor. 

Sibiul s-a aflat joi sub cod galben de ploi, iar cantitatea de precipitaţii revărsată a creat mari probleme organizatorilor, care au făcut eforturi uriaşe pentru ca meciul de pe Stadionul Municipal să înceapă la ora stabilită și gazonul să arate cât de cât acceptabil.

YouTube video

Antrenorul echipei U 17, fostul mare jucător al Sibiului, Marian Mărgărit a dat în mod simbolic lovitura de începere a partidei de pe Municipal, în fața a peste 2000 de spectatori. Startul meciului nu promitea însă prea multe, a fost un joc greoi pe un teren dificil. Neguț are prima ocazie, dar nu ajunge să devieze la pasa dată de Ianis Stoica.

Portarul sibienilor, Căbuz iese din careu și alunecă și dă emoții, dar petroliștii nu profită. Valerică Găman a deschis scorul în minutul 38, cu o lovitură de cap, după un corner bine bătut de Balaure. După o repriză controlată, sibienii au intrat la cabine în avantaj, scor 1-0.

Ianis Stoica țâșnește pe flancul drept, trage bine din unghi, dar portarul oaspeților scoate excelent.  Din minutul 65, Sibiul trece la sistemul cu 3 fundași centrali, în tentativa de a stopa mai bine atacurile prahovenilor.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!


Trupa de pe Cibin și-a așteptat adversara și a lovit-o pe o contră rapidă. FC Hermannstadt se desprinde în minutul 75, când Neguț pasează excelent, Ianis Stoica țâșnește de la limita ofsaidului și trage imparabil, la vinclu, pentru 2-0.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Dacă Petrolul nu e periculoasă, Ionuț Stoica este aproape de autogol, după o reluarea defectuoasă, dar mingea cade pe transversală. Opruț putea mări diferența după ce Paraschiv i-a lăsat bine mingea la o centrare, dar fundașul stânga nu a găsit ținta din colțul careului mic.

Cu 10 puncte avans față de primul loc retrogradabil, când mai sunt trei etape de play-out, sibienii și-au asigurat matematic locul în Superliga.

Echipa lui Marius Măldărășanu își păstrează astfel primul loc în play-out, la egalitate de puncte cu UTA.

FC Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Bejan, Opruț – Balaure (Antoche 64), Biceanu, Dr. Iancu (Oroian 78), Ianis Stoica (Bucuroiu 85) – G. Iancu (Ionuț Stoica 64), Neguț (Paraschiv 78). Antrenor: Marius Măldărășanu.

fc hermannstadt câștigă cu petrolul ploiești. sibiul e pe locul 1 în play-out (foto video)

Ultima oră

Comentariul meu

Publică