alexandru wolter aduce cupa româniei la karting, în sibiu! (video)

Cupa României la Karting, desfăşurată în weekend-ul 19-21 aprilie, lângă Braşov, pe circuitul de la Prejmer Raceway, a reunit la start 114  piloţi din ţara noastră, precum și din străinătate.

Condițiile meteo dificile au scos în evidentă calitățile, dar și profesionalismul, atât ale piloților, cât și ale antrenorilor și mecanicilor, în ceea ce privește setările și reglajele karturilor.

YouTube video

Sibianul Alexandru Wolter, elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, reușește să câștige Cupa României, ocupând locul 1 la clasa Senior Rotax, aceasta fiind cea mai populară categorie din cadrul acestui eveniment.

Cariera lui în karting a început în anul 2017, când antrenorul Viorel Nicoară îi sesizează abilitățile și talentul la vârsta de 9 ani și îl selectează ca pilot în cadrul clubului ACS Roadrunner Racing Team.

alexandru wolter aduce cupa româniei la karting, în sibiu! (video)

Multiplele participări intensive internaționale i-au adus în anul 2020 locul 3 în CEE (Europa Centrală și de Est), precum și alte titluri notabile la numeroase competiții din țară și din străinătate, printre care și câștigarea în 2023 a Locului  1 la  Transylvanian Trophy. Alexandru a reușit, astfel, să acumuleze într-un timp relativ scurt, experiența necesară pe care majoritatea competitorilor săi actuali o aveau în momentul cȃnd el de-abia intra în acest sport.

“Cupa României este pentru mine un obiectiv de suflet pe care l-am avut de ceva timp și am reușit să îl obțin, dar totodată este și oglindirea statusului meu actual la grupa de seniori. Drumul până aici și perfecționarea mea au necesitat un efort susținut, atât din partea mea, a familiei, cât și a antrenorului meu, Cătălin Țuțuian, și a mecanicului meu, Mircea Manica, iar anul acesta, împreună cu ei, mă simt în formă și ȋncrezător pentru campionatul național, iar la sfârșit de sezon, prin rezultate maxime binemeritate, vreau să ajung la Mondiale, unde să aduc pentru România un loc de care să fim mândri. 

YouTube video

 În paralel cu campionatul național, alături de echipa mea, voi continua să particip la curse internaționale, respectiv Rotax CEE, Rotax BNL, Rotax Euro Trophy și de asemenea, Le Mans, în Franța.

Ȋi mulțumesc familiei mele pentru susţinere, domnilor profesori de la şcoală pentru înțelegere, echipei mele Ţuţuian Racing Team și tuturor celor care mă susţin în cariera mea”a declarat Alexandru.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică