tânăr din sibiu sub control judiciar pentru dare de mită. a dat șpagă 800 de lei ca să obțină permisul de conducere mai ușor
foto: arhivă

Un tânăr în vârstă de 19 ani din Sibiu a fost prins în flagrant în timp ce oferea mită unui angajat de la SPCRPCIV pentru a-l ajuta să promoveze proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere. 

Tânărul a fost plasat sub control judiciar. „În data de 25.04.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de un tânăr în vârstă de 19 ani din municipiul  Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000”, transmite prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că, în data de 24 aprilie, inculpatul a fost surprins în flagrant în timp ce oferea suma de 800 lei cu titlu de mită unui ofițer din cadrul SPCRPCIV Sibiu, cu scopul de a-i facilita promovarea probei teoretice pentru obținerea permisului de conducere.


Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu .

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

Ultima oră

Comentariul meu

Publică