ce să mănânc și azi? idei de mese sănătoase și rapide

Întrebarea din titlul acestui articol este adesea pe buzele tuturor. Mai exact “Ce aș putea să mănânc?”. Răspunsul la această întrebare se găsește a fi de multe ori dificil de dat și pentru mulți este necesar să îndeplinească 2 criterii, și anume să fie un preparat sănătos și să nu necesite mult efort și timp pentru a fi gata. Articolul de față îți va oferi câteva sugestii de rețete pe care să le adaugi în meniul tău. Rețete ce sunt gustoase, se prepară cu alimente benefice pentru organism și pentru care nu trebuie să petreci mult timp în bucătăria locuinței tale. Astfel, dacă ești în pană de idei cu privire la ce să mai mănânci sau vrei să îți diversifici puțin meniul continuă să citești conținutul articolului de față și vei descoperi cel puțin un preparat pe gustul tău. 

Iată câteva sugestii de mese sănătoase și simplu de făcut: 

1. Micul dejun

Pentru prima masă a zilei poți să te răsfeți puțin și să îți începi ziua cu un desert. Mai exact, ovăz cu budincă de vanilie și afine. Pregătești ovăzul în apă sau în lapte după preferințe, iar după ce s-a preparat adaugi budincă proteică de vanilie peste și o mână generoasă de afine. În majoritatea supermarket-urilor se găsesc budinci proteice, ceea ce înseamnă că nu îți va fi greu să faci această achiziție. De asemenea, poți opta pentru orez cu lapte peste care adaugi miere și scorțișoară. Este un preparat sănătos și extrem de gustos, care ne aduce aminte de copilărie. În plus, nu este necesar să pui zahăr când pregătești orezul, deoarece mierea pe care o adaugi la final îi va oferi dulceața de care ai nevoie. 

2. Prânz


Pizza la prânz? Ei bine da, însă nu orice pizza, ci una sănătoasă și foarte simplu de pregătit. Pentru această rețetă folosești o lipie peste care întinzi sos de roșii cu diferite mirodenii, adaugi mozzarella, șuncă și câteva frunze de busuioc proaspăt, după care o bagi în cuptor. Bineînțeles, poți opta pentru o pizza mai bogată cu mai multe ingrediente, precum prosciutto, porumb etc. Somonul sau orice alt tip de pește împreună cu orez și o salată de castraveți peste care adaugi sos de soia, oțet și susan este o altă alegere incredibil de gustoasă. După cum se poate observa rețetele recomandate pentru prânz se prepară în cuptor, care este extrem de util în bucătărie. Astfel, asigură-te că ai o bucătărie echipată corespunzător cu un cuptor electric incorporabil de la altex.ro, unde este disponibilă o gamă variată de astfel de produse, de la brand-uri renumite. 

3. Cină

O salată sună bine la cină și este o opțiune unde ai posibilitatea să fii foarte creativ și să combini tot felul de ingrediente. Cât mai multe legume, carne, ton, porumb, avocado, diverse tipuri de brânză, iar pentru cei vegani tofu prăjit, crutoane și diverse legume sunt doar câteva ingrediente care pot fi adăugate în salata ta. Pentru savoare merită să prepari un sos din iaurt grecesc, usturoi, mărar, sare, piper și puțină lămâie și va ieși o cină pe cinste. Acest sos merge combinat cu mai multe preparate. Poate fi pus într-o lipie, într-un sandwich și nu numai. 

În concluzie, mâncarea sănătoasă este gustoasă și nu trebuie să fie lipsită de savoare. De asemenea, este ușor să prepari mese delicioase, chiar dacă nu ești vreun expert în bucătărie. Trebuie doar să ai puțină dorință și vor ieși niște preparate incredibile.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică